Web Analytics Made Easy - Statcounter

با اینکه عجیب است اما تصویری که می‌بینید بخشی از تاریخ این کلانشهر در سال ۱۳۳۸ است که حالا گاهی حتی اکسیژن برای آدم‌هایش کم می‌آید.

بوقلمون در زمان شاه عباس صفوی توسط تاجران ارمنی که به ایتالیا رفته بودند به ایران وارد شد و از آن به بعد ارامنه مسئول تکثیر و پرورش آن شدند. در ایران تا پیش از دوره صفویه بوقلمون نبود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نخستین بار ارامنه‌ای که برای تجارت از ایران به اروپا رفتند بوقلمون اهلی را به ایران آوردند و آن را به شاه عباس تقدیم کردند.

شاه خیلی خوشش آمد و دستور داد تخم بوقلمون را در خانه‌های ارامنه تقسیم کنند؛ زیرا آنها بهتر از جوجه ها مراقبت می‌کردند. در عوض باید سالی یک عدد بوقلمون به شاه تقدیم می‌کردند. ارامنه چون دیدند قبول پرورش بوقلمون مانند پرورش خروس اخته (که پیشتر به پرورش و تکثیر آن پرداخته بودند) برای آنها مالیات جدیدی خواهد داشت در پرورش آن مسامحه کردند و بدین ترتیب تعداد زیادی از آنها تلف شدند.

ژان باتیست تاورنیه، جهانگرد و بازرگان فرانسوی که در عصر صفوی بارها به ایران سفر کرد می‌نویسد:‌ «شاه (شاه عباس صفوی) ارامنه را به تجارت تشویق می کرد. به آنها ابریشم مساعده می داد و پس از فروش، قیمت آن را می پرداختند و این سبب شد که ارامنه جانی بگیرند و بضاعتی پیدا کنند.» ارامنه به واسطه ذکاوت و درستکاری خود طوری پیش افتادند که هیچ رشته تجارتی نبود که در آن وارد نشده باشند. یکی از این زمینه‌ها تجارت بوقلمون بود.

بوقلمون بزرگ‌ترین و سنگین‌ترین پرنده خانگی است. نخستین شخصی که به طور مکتوب در سال ۱۴۹۹ میلادی از بوقلمون صحبت کرده «پدروالونسونینو» است. او را اولین فردی می‌دانند که سال ۱۵۰۰ میلادی بوقلمون را به اروپا برد.

بوقلمون را می‌توان در کره ماه نیز صرف کرد. وقتی که آرمسترانگ و آلدرین، فضانوردان آمریکایی روی کره ماه پا گذارند نخستین غذایی که در آنجا خوردند گوشت سوخاری بوقلمون بود .

بیشتر بخوانید :

آماده وداع با یارانه نقدی ؟ / خبر وزیر اقتصاد از زمان اجرای شیوه جایگزین حمایتی چند درصد ایرانی ها، قدرت خرید خودروهای بالاتر از ۲۰۰ میلیون تومان را ندارند؟ / آمار وزارت صمت مشخص کرد

۲۱۲۲۰

کد خبر 1659435

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: دام دامپروری قاجار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۹۰۳۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ارامنه معترض به مرزبندی جدید ارمنستان و آذربایجان، بزرگراهی را مسدود کردند

به گزارش صدای ایران از خبرگزاری تاس، معترضان خودرو‌های خود را در سراسر بزرگراهی که به گرجستان منتهی می‌شود، قرار دادند، چادر‌ها را برپا و از عبور وسایل نقلیه جلوگیری کردند.

طبق این گزارش، پلیس برای زیر نظر گرفتن اوضاع در محل اعتراضات مستقر است، اما به دلیل اینکه وضعیت تاکنون آرام بوده، مداخله نمی‌کند.

هیات‌هایی از سوی ارمنستان و جمهوری آذربایجان پیشتر برای تعیین مرزبندی جدید میان دو کشور نشستی برگزار کرده بودند.

در بیانیه مطبوعاتی مشترکی که پس از برگزاری این نشست از سوی هیات‌های دو کشور در روز ۱۹ آوریل (۳۱ فروردین) منتشر شد، اعلام شده بود که در مرزبندی جدید میان ارمنستان و جمهوری آذربایجان، چهار روستا که از دهه ۱۹۹۰ میلادی تاکنون تحت کنترل ارمنستان قرار داشتند، به جمهوری آذربایجان واگذار شده است.

خبرگزاری تاس خاطرنشان کرد که این چهار روستا در زمان شوروی جزو آذربایجان بوده است. باکو بر بازپس‌گیری کنترل روستا‌ها پافشاری و «نیکول پاشینیان» نخست وزیر ارمنستان موافقت کرد که روند تعیین مرز‌ها از این بخش آغاز شود.

بر اساس این گزارش، با آغاز مرزبندی جدید میان ارمنستان و آذربایجان، تظاهرات در نزدیکی این روستا‌ها و در شهر ایروان پایتخت ارمنستان بالا گرفت.

نخست وزیر ارمنستان پس از موافقت با واگذاری چندین منطقه مرزی به جمهوری آذربایجان به عنوان بخشی از توافق صلح بین دو کشور، با انتقادات داخلی مواجه شده است.

دیگر خبرها

  • افتتاح اولین دانشکده علوم خانواده ایران در دانشگاه تهران
  • ارامنه معترض به مرزبندی جدید ارمنستان و آذربایجان، بزرگراهی را مسدود کردند
  • اولین دانشکده علوم خانواده ایران در دانشگاه تهران افتتاح شد
  • حکایت تسنیم از دانش‌آموزانی که رنج علم دارند + فیلم
  • فراخوان پنجمین جشنواره بین المللی فیلم «کوثر»
  • چین خاک سرخ مریخ را به زمین می‌آورد!
  • زاکانی: ورود اولین نمونه قطار چینی در خرداد به تهران | تمام قراردادهای ما ضمانت بانکی دارد | می خواهند قراردادمان با چین را منحل کنند اما نمی توانند
  • ببینید | عجیب‌ترین طراحی تاریخ فوتبال؛ عبور بازیکنان از خیابان برای رسیدن از رختکن به ورزشگاه!
  • ببینید | اولین تصاویر از تیراندازی پلیس به سمت سارق زورگیر؛ نتیجه تعقیب و گریز پلیس با موتور وسط خیابان‌های تهران
  • ببینید | اقدام عجیب یک شهروند؛ گشت و گذار با گرگ خانگی در خیابان‌!