Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها ــ استان زنجان به عنوان یکی از قطب‌های پرورش بوقلمون در کشور مطرح است که توانسته زنجیره کاملی از پرورش این پرنده را ایجاد و مرکز پخش جوجه یک روزه بوقلمون در شمالغرب کشور شود. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از زنجان،صنعت طیور در ایران به عنوان یک صنعت سود‌آور در صدر صنایع تولیدی قرار دارد، بنابراین این صنعت در به کار انداختن چرخ‌دهنده‌های اقتصادی جایگاه ویژه‌ای دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این بین پرورش بوقلمون یکی از مهم‌ترین عرصه‌های اقتصاد مقاومتی در عرصه پرورش طیور در کشور است که علاوه بر خودکفایی در تولید این محصول، ایجاد اشتغال کرده و درآمد‌زایی و سود تضمین شده بالایی ایجاد می‌کند. با این حال این صنعت برای نخستین بار در سال 1350 وارد کشور شد و از اوایل دهه 80 با نگاهی فراگیر و برنامه‌ریزی هدفمند وارد مرحله صنعتی شد.

با این وجود استان زنجان نیز به دلیل ظرفیت ویژه‌ای که در زمینه پرورش بوقلمون داشت با همت بخش خصوصی و همراهی مسئولان استانی اقدام به راه‌اندازی شرکت تعاونی پرورش بوقلمون با زنجیره کامل از تولید جوجه یک‌روزه، بوقلمون مادر، بازار‌رسانی و حتی اخیراً در حال راه‌اندازی کشتارگاه ویژه این پرنده شد. این در حالی است که 37 واحد پرورش بوقلمون در استان فعال است که سه واحد مختص پرورش بوقلمون مادر و یک واحد پرورش جوجه یک روزه است

اما باید این نکته ذکر شود که در حال حاضر استان زنجان در شمال‌غرب کشور به عنوان زنجیره کامل پرورش بوقلمون و قطب تولید این پرنده مطرح بوده و یکی از استان‌های موفق در این زمینه است و 50 درصد جوجه بوقلمون گوشتی کشور را نیز تامین می‌کند.

با تمام این‌ها با اینکه صنعت پرورش بوقلمون توانسته به جایگاه ویژه‌ای برسد و یکی از مهم‌ترین ظرفیت‌های استان از لحاظ اشتغالزایی، تولید، خودکفایی در تامین جوجه یک روزه باشد؛ اما افزایش هزینه‌های تولید، کمبود خوراک، عدم صدور مجوز در زمان معین و کوتاه، وضعیت بی‌ثبات اقتصادی و مشکلات در بخش فراوری همواره پیش پای فعالان این صنعت قرار دارد و برنامه‌ریزی برای تولید انبوه را با مشکل مواجه می‌کند.

با این حال سوال این است که آیا استان زنجان به رقم مشکلات فراوانی که در سال‌های اخیر بخش تولید را درگیر کرده توانسته به اهداف تولید بوقلمون دست یابد؟ آیا در سال "تولید، پشتیانی‌ها و مانع‌زدایی‌ها" ظرفیت این بخش به شکوفایی هرچه بیشتر خواهد رسید؟

خوزستان مقام نخست تولید گندم را دارد

تولید تنها راه فلج کردن تحریم‌های اقتصادی است

پشتیبانی و مانع زدایی از تولید، ذوب آهن را به اهداف تولیدی می رساند/سال 99 سخت ، اما با نتایج خوب گذشت

محمدعلی صادقی، معاون امور دام سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان در گفت‌و‌گو با تسنیم اظهار داشت: طبق آمار ارائه شده سازمان جهاد کشاورزی بیش از 485 واحد پرورش بوقلمون گوشتی با ظرفیت بیش از 2 میلیون و 700 هزار قطعه در هر دوره در حال پرورش و بهره‌برداری در کشور است که از تعداد مذکور 37 واحد در استان زنجان با ظرفیت بیش از 281 هزار قطعه در هر دوره در حال فعالیت و بهره‌برداری است.

وی افزود: 14 واحد پرورش بوقلمون مادر طبق برنامه‌ریزی سازمان جهاد کشاورزی در حال بهره‌برداری در کشور است که سه واحد از 14 واحد مذکور در استان زنجان قرار دارد که ظرفیت تولید بیش از 21 هزار قطعه در هر دوره را دارد. با این وجود سالانه یک میلیون و 500 هزار تخم نطفه‌دار از این واحد‌ها تولید می‌شود.

معاون امور دام سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان با بیان اینکه در سال جهش تولید 500 هزار قطعه جوجه‌ریزی در سالن‌های پرورش بوقلمون استان انجام گرفته است، گفت: این جوجه‌ها علاوه بر اینکه در داخل استان استفاده می‌شود در میان سایر استان‌ها نیز توزیع می‌شود و استان زنجان مرکزیت پخش جوجه‌های یک روزه را دارد. با این حال در سالی که گذشت 5 هزار و 500 تن گوشت بوقلمون در استان تولید شد.

وی با بیان اینکه پرورش بوقلمون در استان برای 200 نفر اشتغال مستقیم و 2 هزار نفر اشتغال غیر مستقیم ایجاد کرده است، تصریح کرد: نخستین و بزرگ‌ترین زنجیره پرورش بوقلمون در کشور در استان زنجان به وسیله بخش خصوصی با همراهی دولت ایجاد شده است.

صادقی با اشاره به اینکه سرمایه‌گذاری در حوزه پرورش بوقلمون از سال 90 به شکل جدی در استان آغاز شده است، بیان کرد: خوشبختانه در این مدت کوتاه تمام حلقه‌های تولید ایجاد شده تا وابستگی و واردات خصوصاً در زمینه جوجه یک‌ روزه به صفر برسد که البته مسائل و مشکلات فراوانی در این زمینه پیش‌ روی تولید‌کنندگان وجود داشت که با تکیه بر توان داخلی توانستند به این مسائل فائق آیند.

وی با ابراز خرسندی از وجود زنجیره کامل پرورش بوقلمون در استان که می‌تواند در پیشبرد هر چه بیشتر اهداف بعدی موثر باشد، گفت: کشتارگاه اختصاصی بوقلمون در حال احداث در استان استان است که با حداکثر حجم کشتار، به عنوان یکی از واحد‌های نمونه در خاورمیانه مطرح خواهد شد و در آینده‌ای نزدیک به بهره‌‌برداری خواهد رسید.

در این راستا مهدی باقری، عضو هیئت مدیره شرکت تعاونی بوقلمون نیز با اشاره به اینکه این شرکت از سال 1390 آغاز به فعالیت کرده است، اظهار داشت: این شرکت زنجیره کاملی از تولید جوجه یک روزه، بازار‌رسانی تا سبد خانوار است و این در حالی است که در کشور سه واحد مادری با ظرفیت 21 هزار قطعه با تولید بیش از یک میلیون قطعه جوجه یک روزه در حال فعالیت است که در استان ما قرار دارد.

وی با بیان اینکه در شرکت تعاونی بوقلمون در مجموع برای 750 نفر اشتغالزایی ایجاد شده است، گفت: این شرکت از سال 94 تصمیم به خودکفایی در تامین خوراک کرد.

عضو هیئت مدیره شرکت تعاونی بوقلمون با انتقاد از اینکه همواره مشکلاتی سد مسیر قرار دارد و مانع از دستیابی کامل به اهداف می‌شود، تصریح کرد: عدم پشتیبانی، عدم صدور به موقع مجوز‌ها، مشکل در واردات واکسن و همچنین ماشین‌آلات با توجه به تحریم‌ها مشکلات عدیده‌ای را برای تولید‌کنندگان ایجاد می‌کند.

وی با بیان اینکه بیش از یک سال زمان برد تا یکی از دستگاه‌های جوجه‌کشی وارد کشور و شرکت شود، گفت: از ابتدای سال 98 با اینکه یک دستگاه جوجه‌کشی سفارش داده بودیم بعد از یک سال این دستگاه وارد کشور و به دستمان رسید.

با تمام آنچه که گفته شد، پرورش بوقلمون تنها یکی از ظرفیت‌های استان است که مورد توجه بخش خصوصی و دولت قرار گرفته است و توانسته علاوه بر تولید و تامین گوشت و اشتغال‌زایی، حتی خودکفایی در تولید جوجه یک روزه و وابستگی به واردات آن را به حداقل برساند که این امر نیز نقطه قوتی برای استان و حتی کشور محسوب می‌شود.

اما مانع‌تراشی در مقابل تولید و سرمایه‌گذاری یکی از مسائلی است که همواره این بخش را با چالش مواجه می‌کند ولی امید می‌رود با شعاری که مقام معظم رهبری برای سال جدید اعلام فرموده‌اند علاوه بر رونق هر چه بیش‌تر در تولید، موانع نیز برطرف شده و شاهد اوج‌گیری هر چه بیش‌تر این صنعت در استان و کشور باشیم.

انتهای پیام/س

منبع: تسنیم

کلیدواژه: سازمان جهاد کشاورزی پرورش بوقلمون بوقلمون در استان جوجه یک روزه استان زنجان شرکت تعاونی زنجیره کامل واحد پرورش هزار قطعه استان ها ویژه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۴۶۴۹۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مافیای واردات مرغ در کمین نشسته‌اند

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از شرکت پشتیبانی امور دام کشور، حسین شیرزاد اظهار کرد: رکورد خرید ۱۰۰۰ تن مرغ از مرغداران کشور نشان از تعهد بالای ما به مرغداران کشور دارد، این در حالی است که تاکنون منابع یا تسهیلات یا پولی بابت این عملیات مهم در صنعت مرغداری به شرکت پشتیبانی امور دام پرداخت نشده است. با این حال بیش از ۷۶ درصد بهای مرغ خریداری شده نقدا به مرغداران پرداخت و بقیه مولدین زنجیره‌ها را با تهاتر کنجاله سویا یا ذرت راضی کرده ایم و این حرکت حمایتی همچنان ادامه دارد.

مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام کشور با اشاره به اینکه استان‌ها با تمام قدرت مشغول جمع‌آوری مرغ مازاد هستند، افزود: در حال حاضر در نیمی از استان‌های کشور ظرفیت‌های خرید را افزایش داده‌ایم. چنانکه عمده کشتارگاه‌ها با شرکت همکاری می‌کنند، تقریباً ۹۵ درصد ظرفیت تونل‌های انجماد کشور در اجاره ما هستند.

وی گفت: درک ضرورت جمع‌آوری مازاد مرغ در کشور و کمک به ارتقای صنعت مرغداری در گام جدید به موازات تحولات مثبت و سازنده ۶ ماهه اخیر در وزارت جهاد کشاورزی حرکت به سوی یک راهبرد ملی است. اینکه در بزنگاه تاریخی قرار داریم که سرانه مصرف مرغ کشور به همت و مرهون تلاش مرغداران کشور با افتخار در حال افزایش است. باید به توانایی بالای کالای جایگزینی گوشت سفید مرغ به گوشت قرمز هم در شرایط امروز بازار فرآورده‌های پروتئینی کشور توجه کنیم.

مدیر عامل شرکت پشتیبانی امور دام کشور گفت: شرکت حتی مباشر گرفته است تا مرغ صنعتی را هم از بازار جمع کند تا تأثیری بر حجم عرضه مرغ گرم نگذارد. فعلاً همه استان‌ها مشغول خرید مازاد مرغ هستند. البته صادرات و مذاکره با شرکت‌های بزرگ تبدیلی و فرآوری برای جمع‌آوری و قطعه بندی و شنیسل راهکار مؤثر دیگری است. حتماً باید از ظرفیت صنایع تبدیلی تکمیلی و فرآوری بخش خصوصی بهره برد.

وی خاطر نشان کرد: معتقدم دولت هر مجوزی که اتحادیه‌ها می‌خواهد باید به آنها بدهد تا با توانمندسازی آنها ظرفیت‌های جدیدی خلق شود. صنعت مرغداری و مرغداران کشور نیازمند توجه و حمایت جدی تری برای تاب‌آوری و تولید پایدار هستند. باید همگان هم سیاست‌گذاران و هم ذی‌نفعان و ذی مدخلان صنعت مرغداری بپذیرند که با عبور صنعت مرغداری کشور از ۱۳۰ میلیون قطعه به ۱۵۰ میلیون قطعه در کلاس جدیدی قرار داریم و نیازمند استانداردهای تازه در زنجیره تأمین و ارزش صنعت مرغداری هستیم. باید به این دگردیسی تکاملی در صنعت مرغداری کمک کنیم. باید بپذیریم که مرغداران کشور به حمایت و لجستیک بیشتری نیاز دارند.

شیرزاد افزود: صنعت مرغداری کشور وارد مدار جدیدی از تکامل زنجیره ارزش خود در طبقه بندی کلاس جهانی این صنعت شده است. طبیعی است این تحول، در امور متعارف و خو گرفته شده گذشته ناترازی و تعارض به وجود خواهد آورد و منافع بسیاری از گروداران دچار تزلزل خواهد شد.

وی اضافه کرد: این مدار و سطح بالاتر در اوربیتال تولید مرغ گوشتی دارای ریسک ترکیبی و متنوع، جدای از ریسک‌های ماهوی و متعارف صنعت مرغداری می‌باشد. در علم مالی رابطه ریسک و بازده باهم نسبت مستقیم دارند.

به گفته وی، وقتی از ۱۳۰ میلیون قطعه داریم به سمت ۱۵۰ میلیون قطعه جوجه‌ریزی جهش تولیدی می‌کنیم. انتظار داریم با بازده و حاشیه سود مطلوب‌تری در کلیت این صنعت روبرو باشیم. به عنوان دولت باید ریسک‌های سیستماتیک این صنعت را تعدیل کنیم و ریسک‌های غیرسیستمیک را مهار کنیم. حداقل تأثیر تورم بر هزینه‌های تولید در این صنعت را کم کنیم. نباید بگذاریم شوک‌های درونی و بیرونی اثرگذار بر این صنعت این موفقیت بین‌المللی را خدشه دار سازد.

وی اضافه کرد: ثبات و پایداری در این کلاس جهانی، تلاش بیشتر و حداکثری را می‌طلبد، حتی مفاهیم رایج را تغییر خواهد داد در این کلاس ما واژه «مرغ مازاد» دیگر نخواهیم داشت، بلکه بیش بود مرغ به منزله «مرغ صادراتی» خواهد بود. به طور متوسط روزانه ۷ هزار و ۶۷۲ تن تقریباً معادل ماهانه حدود ۲۲۷ هزار تن گوشت مرغ مصرف در مقیاس ملی است که با ۱۳۵ میلیون قطعه جوجه‌ریزی می‌توان پاسخ مناسبی به تقاضای مؤثر ملی داد.

وی ادامه داد: جهش از این مدار تولید تا ۱۵۰ میلیون قطعه جوجه‌ریزی نیازمند سرمایه گذاری، تقویت اکوسیستم تولید تخم مرغ نطفه دار و افزایش ظرفیت تولید جوجه یک روزه در داخل و تقویت کریدورهای با ثبات واردات جوجه و انکشاف بازارهای صادراتی جدید برای صادرات مرغ و ارتقای قدرت رقابت پذیری تولیدکنندگان از طریق پمپاژ عناصر بهره‌وری تولید است که اینها عناصر لازم و مقوم جهش تولید و مردمی سازی تولید بنا به فرموده مقام معظم رهبری می‌باشند.

مدیر عامل شرکت پشتیبانی امور دام کشور گفت: رشد زنجیره‌های تولید مرغ گوشتی و تخمگذار و ادغام واحدها و تملک و تصاحب واحدهای مرغداری و میل زنجیره‌ها به بزرگ شدن نشان از درستی سیاست‌های شش ماهه اخیر در این صنعت است. اما در کنار آن دولت باید با انواع بسته‌های بیمه‌ای، مالی، تأمینی، نهاده‌ای و لجستیکی، حمایت و توجه بیشتری به واحدهای خرد و کوچک و متوسط از خود نشان دهد تا جامعه مولدین مرغ کشور پولاریزه، قطبی و دارای شکاف و گسست نگردد. به عبارت دیگر تعاملات، مناسبات و ارتباطات این دو فصل مجزا و منفک در تولید مرغ کشور در نهایت باید به یک بازی برد- برد و انتگره شدن (ادغام عمودی و یکپارچگی) مناسبات تجاری- تولیدی ختم گردد.

وی اضافه کرد: دولت باید برخی از این تعارضات و شکاف‌ها را به بهانه بهبود بهره‌وری و کارایی این واحدها با انواع حمایت یارانه‌ای، دادن امتیازهای تجاری به اتحادیه‌های مرغداران و با حمایت مالی تسهیلاتی از مرغداران کوچک و متوسط پر کند. تشکل‌های مرغداران هم باید به توسعه، توانمندسازی و ظرفیت سازی جدید بپردازند و تنظیمات صنعت مرغداری را خود به عهده بگیرند.

شیرزاد گفت: طی ۷ ماه گذشته، وزارتخانه با اتخاذ سیاست‌های درستی که مقوم این حضور در کلاس متفاوت جهانی است با موفقیت توانسته در روندهای سنتی و متعارف گذشته گسست به وجود آورده و محدودیت‌های گذشته در تولید مرغ و جوجه‌ریزی را دیگر نمی‌پذیرد. مثلاً وزارتخانه به شدت با کاهش جوجه‌ریزی در اسفند و فروردین مخالف است و محدودیت‌های فصلی و اکولوژیکی و تکنیکی را پشت سر گذارده است. این سیاست وزارتخانه به معنای حضور در کلاس جهانی جدید، حضور در مدار متکامل تری از تولید به نسبت گذشته و البته حضور مجموعه‌ای از ریسک‌ها و بازده‌های متفاوت‌تر از قبل است.

وی تصریح کرد: ایران در حال نزدیک شدن به چهار کشور اول تولیدکننده صنعت مرغداری در جهان است و این موفقیت را باید ثبات و پایداری ببخشیم و از این دستاورد حفاظت کنیم.

مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام کشور گفت: در این میان مافیای واردات مرغ هم در کمین نشسته اند. این مافیا به طور مداوم از این موفقیت‌ها دلخور و سودهای کلان بادآورده خود را در آتیه نزدیک از دست رفته می‌بینند. نباید مرغداران کشور در زمین بازی که توسط مافیای واردات چی مرغ گرم و منجمد تدارک دیده شده، بازی کنند، صنعت مرغداری کشور در حال تکامل و پیشرفت است و همگان موظف هستیم تا از این دستاوردها صیانت کنیم.

کد خبر 6094489 فاطمه صفری دهکردی

دیگر خبرها

  • مافیای واردات مرغ در کمین نشسته‌ان
  • مافیای واردات مرغ در کمین نشسته‌اند
  • معلمان و کارگران بازوان حرکت جامعه در مسیر توسعه هستند
  • ۴۳ هزار معلم آموزش دانش‌آموزان استان کرمان را به‌عهده دارند
  • آبرسانی به ۸۲۰ روستای استان کرمانشاه در قالب پروژه‌های ملی، استانی و قرارگاه محرومیت‌زدایی
  • خیر انسان در حرکت در مسیر الهی است
  • دشمنان با جنگ رسانه‌ای در مسیر مردم و انقلاب سنگ اندازی می‌کنند
  • تعیین اعتبارات محرومیت‌زدایی استانی در لایحه بودجه ۱۴۰۳ در مجلس
  • اعتبارات محرومیت‌زدایی استانی در لایحه بودجه ۱۴۰۳ مشخص شد
  • افزایش توان صادراتی زنجیره مرغ مازندران