Web Analytics Made Easy - Statcounter

حسین تحسیری کارشناس ماکیان سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان در گفت و گو با خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان، گفت: در استان اصفهان ۱۱۹ واحد پرورش بوقلمون با ظرفیت ۸۰۵ هزار قطعه فعال است که سالیانه هزار و ۵۰۰ تن گوشت بوقلمون تولید می‌کنند.

او با بیان اینکه این رقم حدود ۴۰ درصد از گوشت بوقلمون کشور است گفت: برای بهبود عملکرد تولید و پاسخ مناسب به نیاز بازار زنجیره سازی در این زمینه در دستور کار بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کارشناس ماکیان سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان افزود: از سه زنجیره فعال تولید گوشت بوقلمون در کشور، دو زنجیره در استان اصفهان قرار دارد و یک زنجیره جدید هم در حال شکل گیری است.

تحسیری درباره شرایط پرورش بوقلمون گفت: سه منطقه در استان تعریف کرده ایم که متقاضیان می‌توانند درخواست خود را به مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان خود ارائه کنند تا در کارگروه تخصصی استان بررسی و مجوز‌های لازم به آنان اعطا شود.

زنجیره سازی گامی موثر برای حذف واسطه‌ها

زهرا فیضی جانشین معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان، در گفت وگو با خبرنگار گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان، گفت: برای تولید هر محصولی حلقه‌های مختلفی موثر هستند که می‌توان با هماهنگ کردن و یکپارچه سازی آن‌ها یک زنجیره ایجاد کرد که تولید تا مصرف را دربرگیرد.

او افزود: افزایش بهره وری، کاهش هزینه‌ها و هدر روی انرژی، ایجاد تعادل بین تولید و عرضه و مهمتر از همه حذف واسطه‌ها از مزایای زنجیره سازی است.

جانشین معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان گفت: هم اکنون زنجیره‌های تولید بوقلمون، مرغ و شیر در استان اصفهان تشکیل شده، زنجیره تولید تخم مرغ هم در حال شکل گیری است و برای پرورش شترمرغ هم ظرفیت زنجیره سازی وجود دارد.

فیضی در خصوص زنجیره‌های بوقلمون اظهار کرد: کل حلقه‌های تولید شامل واحد‌های مادر، جوجه کشی، پرورشی، کشتارگاه، تولید نهاده ها، صنایع قطعه بندی و بسته بندی حلقه‌های زنجیره تولید گوشت بوقلمون را تشکیل می‌دهند.

او ادامه داد: توسعه زنجیره‌ها در اولویت اقدامات وزارت جهاد کشاورزی است و با پرداخت تسهیلات، اعطای مجوز لازم، حمایت از مصرف کنندگان و کمک به تولیدکنندگان تلاش می‌کنیم آن‌ها را به تشکیل زنجیره تشویق کنیم.


خودکفایی در تولید جوجه یک روزه بوقلمون

محمد ایوبی کارآفرین نمونه استان و موسس نخستین زنجیره تولید گوشت بوقلمون  گفت: در این واحد تولیدی ضمن اشتغال زایی برای ۳۲۰ نفر سالیانه بیش از ۷ هزار و ۵۰۰ قطعه بوقلمون مولد تولید می‌شود.

او افزود: جوجه یکروزه بوقلمون گوشتی تا سال ۹۰ با هزینه سالیانه ۱۰ میلیون یورو از کشور‌های اروپایی وارد می‌شد، اما از آن سال با همکاری یک شرکت در استان گیلان تولید جوجه مولد را آغاز کردیم.

این تولید کننده بوقلمون در ادامه از خودکفایی در تولید جوجه یک روزه خبر داد و تصریح کرد: خوشبختانه امسال واردات به صفر رسیده و هیچ جوجه بوقلمون گوشتی وارد نمی‌شود.

ایوبی افزود: هم اکنون تولیدات ما به کشور‌های عراق، افغانستان، ارمنستان، آذربایجان و کویت صادر و در استان‌های تهران، مرکزی، قم، فارس، کهگیلویه و بویر احمد و یزد هم عرضه می‌شود.

سرمایه گذاری ۱۰۰ میلیارد تومانی برای پرورش بوقلمون

او در تشریح چگونگی ایجاد واحد پرورش بوقلمون گفت: برای یک واحد پرورش بوقلمون با ظرفیت پنج هزار قطعه حدود ۱۰۰ میلیارد تومان نیاز است و حدود ۷۰ تا ۱۰۰ میلیارد تومان هم سرمایه در گردش باید اختصاص یابد.

این صاحب زنجیره تولید بوقلمون ادامه داد: برای موفقیت در پرورش بوقلمون لازم است بهداشت محیط، میزان دما و رطوبت، همچنین سالن پرورش و تغذیه بوقلمون به دقت کنترل شود.

ایوبی گفت: افزایش ۱۰ تا ۱۵ درصدی کیفیت و کاهش ۱۰ ردصدی قیمت تمام شده مزایایی است که در تولید بوقلمون در قالب زنجیره به آن دست یافته ایم.

او در خصوص مشکلات تولید گفت: مواد اولیه پرورش بوقلمون از جمله نهاده‌های ذرت، سویا، دارو‌ها و ریز مغذی‌ها همه وارداتی است که امسال در تامین آن‌ها مشکل زیادی داریم و ناچار به خرید آن‌ها با نرخ آزاد شده ایم آن هم در شرایطی که قیمت‌ها هم روزانه در حال افزایش است.

این صاحب زنجیره تولید بوقلمون افزود: مشکل دیگر ساخته نشدن دستگاه‌های جوجه کشی بوقلمون در ایران است که مجبوریم آن‌ها را در شرایط تحریمی به طریقی از اروپا خریداری و وارد کنیم.

با توجه به اینکه واسطه‌ها بزرگترین معضل در فرآیند تولید و عرضه محصولات دامی و کشاورزی هستند به نظر می‌رسد با تکمیل زنجیره سازی در بخش‌های مختلف بتوان دست دلالان را قطع کرد. اقدامی که هم به نفع تولیدکننده و هم مصرف کننده است.

گزارش از معصومه اکبری

 

انتهای پیام/ی

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: پرورش بوقلمون گوشت بوقلمون جهاد کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان تولید بوقلمون پرورش بوقلمون زنجیره تولید گوشت بوقلمون زنجیره سازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۴۲۹۹۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سهم ۲۴ درصدی محصولات کشاورزی در تولید ناخالص استان مازندران

مدیرکل سرمایه‌گذاری و اشتغال استانداری مازندران از سهم ۲۴ درصدی محصولات کشاورزی در تولید ناخالص این استان خبر داد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از مازندران، رحیم بخشی، امروز_ پنجشنبه سیزدهم اردیبهشت_ در نمایشگاه ایران اکسپو ۲۰۲۴- تهران در جمع خبرنگاران با بیان اینکه مازندران توانست در یک کارگروهی توانمندی‌های خود را براساس نظام نامه ابلاغی به نمایش بگذارد، اظهار کرد: از ابتدای شروع فعالیت نماینده تا پایان آن برنامه‌ریزی مناسبی برای حضور زنجیره‌های ارزش مازندران در این نمایشگاه صورت گرفت.

وی افزود: بیش از ۲۰ واحد تولیدی با اولویت زنجیره‌های ارزش ۱۲ گانه استان توانستند در این عرصه بین‌المللی حضور بهم رسانده و توانمندی‌های خود به نمایش بگذارند.

مدیرکل سرمایه‌گذاری و اشتغال استانداری مازندران با بیان اینکه از ۱۲ زنجیره ارزش، هشت زنجیره ارزش در بخش کشاورزی حضور یافتند، گفت: در این نمایشگاه ۲۴ درصد تولید ناخالص محصولات کشاورزی، دو درصد شیلات و حدود شش درصد محصولات باغی در بخش اقتصادی استان نقش بر عهده داشتند.

بخشی با تاکید بر اینکه در ایران اکس پو۲۰۲۴، حدود ۷۰ کشور حضور داشتند و فرصت تجربه‌آموزی مناسبی برای بخش صادراتی استان‌های مختلف به شمار می‌رفت، تصریح کرد: شناسایی بازارهای جدید صادراتی و حضور رایزن‌های اقتصادی کشورهای مختلف، زمینه‌ساز توسعه تجارت برای استان‌های مختلف بود که مازندران هم توانست از این مهم بهره بگیرد.

وی خاطرنشان کرد: امیدواریم بتوانیم در سال‌های آتی این دستاوردها را به خوبی توسعه داده و برای اشتغال بیشتر بهره بگیریم.

کد خبر 750163

دیگر خبرها

  • سهم ۲۴ درصدی محصولات کشاورزی در تولید ناخالص استان مازندران
  • ۱۵ درصد گوشت قرمز خراسان رضوی توسط عشایر تولید می‌شود
  • افزایش نرخ سود به ۳۰ درصد کاملاً اشتباه است
  • تولید گوشت مرغ در چهارمحال و بختیاری ۳۰ درصد رشد کرد
  • زنجیره یکپارچه تامین و تولید مرغ در گلستان تشکیل می‌شود
  • نقش۳۰۶هزارمیلیاردریالی بانک کشاورزی در تامین گوشت سبد غذایی
  • رونمایی از برات الکترونیک بانک صادرات ایران در وزارت اقتصاد؛
  • افزایش توان صادراتی زنجیره مرغ مازندران
  • مشارکت عشایر برای افزایش تولید/ پیش بینی تولید ۷ هزار تن گوشت قرمز در خراسان شمالی
  • نقش ۳۰۶ هزارمیلیارد ریالی بانک کشاورزی در تامین گوشت سبد غذایی خانوارها در سال ۱۴۰۲