Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-02@21:33:33 GMT

راننده لودر، از کارآفرینی تا ساخت دستگاه جوجه‌کشی

تاریخ انتشار: ۱۸ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۹۲۱۰۱۴

راننده لودر، از کارآفرینی تا ساخت دستگاه جوجه‌کشی

خبرگزاری فارس، معصومه درخشان- شرایط فعلی اقتصادی کشور و رکود حاکم بر تعدادی از مشاغل باعث شده است افراد نیز کسب و کار خود را تغییر دهند.

محمد ممی‌پور در شهرستان سراب آذربایجان‌شرقی یکی از همین افرادی است که قبلا پیمانکار بوده و با ادوات سنگین همچون لودر و کامیون کار می‌کرد ولی حالا با توجه به رکود اقتصادی کشور به سمت پرورش بوقلمون رفته و چرخ زندگی را می‌چرخاند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در تبریز با اشاره به فعالیت قبلی خود گفت: کار با ادوات سنگین مانند کامیون و لودردیگر مثل سابق جوابگوی هزینه‌های زندگی نبود و هر روز خرج تراشی می‌کردند بنابراین برای اینکه چرخ‌های زندگی بچرخد باید فکری می‌کردم، با توجه به زمین بزرگی که در حیاط منزل در اختیار داشتم، متوجه شدم می‌توانم با پرورش بوقلمون درآمدزایی مناسبی را برای خودم فراهم کنم.

 

محمد ممی‌پور طی چند سالی که به کار پرورش بوقلمون مشغول است، تجربه‌های زیادی در این زمینه کسب کرده و راه و روش این کار را به خوبی توضیح می‌دهد.هر چند وی از سال ۹۱ کم و بیش به دنبال کار پرورش بوقلمون بود ولی به صورت جدی و حرفه‌ای این کار را از سال ۹۵ آغاز کرده است.


وی درباره شروع کار خود اظهار داشت: در ابتدا کارم را با خرید ۵۰ جوجه بوقلمون در حیاط خانه خودمان شروع کرده و الان تعداد آنها را به دو هزار بوقلمون رسانده‌ام. یک سال اول کار من بیشتر با آزمون و خطا همراه بود. تا به طور کامل با بیماری‌ها و نحوه پرورش بوقلمون آشنا شدم و تصمیم به خرید یک دستگاه کوچک جوجه‌کشی گرفتم تا بتوانم از بوقلمون‌های مادر درآمدزایی بیشتری داشته باشم.

وی ادامه می‌دهد: با توجه به تجارب فنی و مکانیکی که داشتم متوجه شدم توانایی ساخت دستگاه‌های جوجه‌کشی را دارم. در اولین تلاشم در این مسیر موفق شدم دستگاه هچر ۱۲۰۰ تایی بسازم که می‌تواند جوجه بوقلمون ها را تا ۲۴ ساعت پس از خروج از پوسته تخم نگهداری کند. موفقیت در گام اول مرا ترغیب کرد که به طور جدی در پی ساخت دستگاه "ستر" یا جوجه‌کشی باشم. این دستگاه ۲۴ روز از تخم‌های بوقلمون مراقبت می‌کند تا جوجه بوقلمون‌ها برای خروج آماده شوند.

در ابتدا ظرفیت دستگاه جوجه‌کشی من به تعداد ۶۰۰ جوجه بوقلمون بود،در حال حاضر ظرفیت آن به ۲۰هزارعدد رسیده است. در سال ۹۵ مبلغ ۳۰ میلیون تومان از بسیج سازندگی وام گرفته  و توانستم کارم را توسعه دهم و باید گفت  اشتغال‌زایی این کار حداقل برای چهار نفر است.

وی ادامه داد:به‌ازای هر مترمربع، پنج عدد بوقلمون نگهداری و پرواربندی می‌شود ولی در زمان تولید مثل به‌ازای هر مترمربع سه عدد بوقلمون نگهداری و پرواربندی می‌شود یعنی ضریب تبدیل آن سه به یک است.

فعال اقتصاد مقاومتی با اشاره به مساحت سالن برای نگهداری و پرورش بوقلمون‌ها گفت: در این کار باید ۳۰۰متر مربع برای بوقلمون‌های مادر برای جوجه‌کشی در نظر گرفت و ۱۰۰ متر مربع نیز برای دستگاه‌های جوجه‌کشی لازم است.حدود هزار مترمربع فضای باز هم برای هواخوری جوجه بوقلمون ها نیاز است.

 

دگرگونی نژاد بوقلمون‌ها

 فعال اقتصاد مقاومتی با اشاره به نژادهای مختلف بوقلمون ادامه داد: طی سال.های اخیر نژادهای بوقلمون افزایش یافته است به طوری که در سال‌های اخیر با ترکیب نژادهای مختلف شاهد یک دگرگونی در نژاد بوقلمون‌ها هستیم.قبلا تنها بوقلمون سنتی وجود داشت ولی اکنون بوقلمون نژاد ایرانی با نژاد ترکیه‌ای ترکیب شده، نژاد بوقلمون ماده ایرانی با نژاد نر آمریکایی یا نژاد انگلیسی ترکیب شده است و سال گذشته نیز نژاد فرانسوی آمد که نژاد ایرانی را با فرانسوی تلقیح می‌کنند.

ممی‌پور با اشاره به نژاد بوقلمون‌هایی که پرورش می‌دهند تاکید کرد:نژاد بوقلمون‌هایی که ما پرورش می‌دهیم نژاد برنز است، وقتی نژادها با همدیگر ترکیب می‌شوند، موقع پرورش و پرواربندی وزن آنها بیشتر می‌شود و این یک مزیت است.

مردم با بوقلمون آشتی کنند

ممی‌پور در بخش دیگری از صحبت‌های خود با اشاره به مشکلات و دغدغه‌هایی که در این مسیر دارد گفت: سال گذشته از نظر پرورش بوقلمون مشکل خاصی نداشتیم و از سوی دیگر سپاه و بسیج سازندگی نیز حمایت می‌کرد ولی امسال وبعد شیوع کرونا شرایط خیلی سخت و دشوار شده و گوشت بوقلمون دیگر مثل گذشته خواهان ندارد.

وی ادامه داد:در سال ۹۱ حدود ۵۰۰ نفر در کار تولید و پرورش بوقلمون فعال بودند ولی الان از این تعداد۴۰ یا ۵۰ نفردر کل استان در کار پرورش بوقلمون فعالند، امسال با این شرایط همه در حال ورشکستگی هستند.

فعال اقتصاد مقاومتی شهرستان سراب با تاکید بر اینکه بوقلمون ارزش غذایی خیلی بالایی دارد، افزود:ولی متاسفانه عموم مردم از خاصیت غذایی آن بی‌خبر هستند و در داخل کشور مصرف کمتری دارد. در حالی که در کشور عراق مصرف خیلی بیشتر است و تا سال قبل تولیدات ما به این کشور ارسال می‌شد ولی با شیوع کرونا مرزها بسته شده و حالا ما فعالان این کار به شدت ضرر کرده یعنی با صراحت می‌توان گفت میلیاردی ضرر کرده و در آستانه ورشکستگی هستیم.

 

گرانی و تقلب نهاده‌های دامی ما را ورشکست می‌کند

وی با انتقاد از گرانی روزافزون نهاده‌های دامی ادامه داد: قبلا ذرت می‌خریدیم یک‌هزار تومان الان به قیمت ۲۰ هزار تومان هم پیدا نمی‌کنیم و بوقلمون‌ها چون چیزی برای خوردن ندارند می‌میرند، باز هم ما ضرر می‌کنیم.زمانی که ذرت و سویا ارزان بود تقلب  وجود نداشت ولی الان که گران شده و به ۲۰ هزار تومان رسیده به شدت   مواد تقلبی وارد بازار شده و آن را با خاک اره و خیلی چیزهای دیگر مخلوط می م‌کنند و وقتی بوقلمون‌ها می‌خورند دچار عفونت روده و ورم معده می‌شوند.

 

بوقلمون سرشار از ویتامین‌های گروه B

فعال اقتصاد مقاومتی با اشاره به ارزش غذایی بوقلمون ادامه داد: بوقلمون یکی از ماکیان اهلی شده است که ارزش غذایی گوشت آن به دلیل پروتئین و ویتامین‌های مهم همچون ویتامین A و ویتامین‌های گروه B و همچنین مواد معدنی نظیر آهن، منیزیم و ... بسیار بالا بوده و از این لحاظ همیشه مورد توجه قرار گرفته است. ساختار گوشت بدن بوقلمون‌ها بسیار خاص است به طوری که گوشت قسمت‌های سینه و بال آن، سفید و گوشت ران آن قرمز تیره است.

وی اظهار داشت: از مهمترین خاصیت و وجه تمایز گوشت بوقلمون با سایر پرنده‌ها، باید چربی اشباع شده و میزان کلسترول پایین آن را بیان کرد. همچنین گوشت این پرنده در بسیاری از قسمت‌ها فاقد چربی میان بافتی است. پرورش بوقلمون به عنوان یکی از شاخه‌های دامپروری بسیار مهم در کشورهای توسعه یافته بسیار مورد توجه قرار گرفته است.

بیماری بوقلمون‌ها

این فعال اقتصاد مقاومتی آشنایی با بیماری بوقلمون و راهکار درمان و پیشگیری از آن را  لازمه موفقیت در امر پرورش بوقلمون‌ها ذکر کرد و افزود: به عنوان یک اصل اساسی در زمینه پرورش طیور، رعایت اصول بهداشتی، تمیز نمودن محیط پرورش و ضدعفونی کردن تجهیزات تا حدود زیادی از شیوع بیماری در بین آنها جلوگیری می‌کند.

ممی‌پور خاطرنشان کرد: بیماری یکی از چالش‌های اصلی پیش روی هر پرورش دهنده بوقلمون است  که در صورت رعایت نکردن اصول بهداشتی و عدم واکسیناسیون به موقع ممکن است در کوتاه مدت باعث از دست دادن بوقلمون‌ها شود. بنابراین بسیار مهم است که پرورش دهنده بوقلمون با بیماری های این پرنده آشنا شده و اقدامات لازم را جهت پیشگیری یا درمان انجام دهد.

وی با اشاره به برخی بیماری‌هایی که بوقلمون‌ها را تهدید می‌کند خاطرنشان کرد: از مهمترین بیماری‌هایی که سلامت بوقلمون‌ها را می‌تواند تهدید کند باید سرماخوردگی، اسهال، ورم صورت ، عفونت چشم و بیماری‌هایی همچون نیوکاسل، آنفولانزا، کوکسیدیوز، کانی بالیسم، کریزای عفونی و ... را نام برد.

ممی‌پور ادامه داد: همچنین  نکته مهم اینکه بوقلمون‌ها باید از ترس و استرس به دور باشند. دشمن اصلی سلامتی‌شان هم گرد و خاک است که باعث می‌شود،ریه‌های این حیوان سفت شده و کم‌کم به بیماری برونشیت و تنگی‌نفس مبتلا شود.

وی گفت:علائمی همچون نفس نفس زدن، ترشحات بینی، صدای خس خس، مدفوع آبکی و خونی، پیچیدن گردن، فلج شدن پاها و بال ها، اسهال سبز، ورم صورت و عفونت چشم و ... از مهمترین نشانه‌های بیمار شدن بوقلمون‌ها است که با توجه به علائم موجود باید بیماری تشخیص داده و پرنده درمان شود. به منظور پیشگیری از شیوع بیماری‌ها، واکسیناسیون اولیه بوقلمون‌ها ضروری است.

 

انتهای پیام/60020/

منبع: فارس

کلیدواژه: خبرگزاری فارس فارس تبریز پرورش بوقلمون فعالان اقتصاد مقاومتی گوشت سفید بیماری بوقلمون تبریز سراب پیمانکار بوقلمون گوشت ارز دلار مکانیک دستگاه جوجه کشی نژاد فرانسوی واکسن عفونت چشم واکسیناسیون فعال اقتصاد مقاومتی نژاد بوقلمون ها پرورش بوقلمون جوجه بوقلمون بیماری ها جوجه کشی ممی پور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۹۲۱۰۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

از تخریب ساخت و سازهای غیرمجاز در اراضی کشاورزی تا توزیع کالای اساسی طرح تنظیم بازار در فارس

صدیقه مویدی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بیضا با اشاره به قلع و قمع ۲۸ مورد ساخت و ساز غیرمجاز در اراضی کشاورزی این شهرستان، اظهار کرد: با اجرای حکم تخریب ساخت و ساز‌های غیر مجاز، ۶۵ هزار مترمربع از اراضی زراعی و باغی این شهرستان آزاد سازی شد.

او با اشاره به اینکه این احکام در روستا‌های علی آباد، تل بیضا، برکه و شاه قطب الدین شهرستان بیضا اجرا شده است، تصریح کرد: این ساخت و ساز‌ها شامل دیوارکشی، فنس کشی، ساخت بنا و استخر بوده است.

این مقام مسئول با بیان اینکه یک مورد از عملیات قلع و قمع اجرای حکم و مابقی در جهت اجرای تبصره ۲ ماده ۱۰ قانون حفظ کاربری اراضی زراعی و باغی بوده است، تصریح کرد: اجرای این موارد قانونی با همکاری رئیس دادگستری شهرستان بیضا، فرماندهی نیروی انتظامی و کارشناسان امور اراضی انجام شده است.

او با اشاره به افزایش نظارت گشت‌های امور اراضی در ایام آغازین سال، افزود: حضور مستمر گروه گشت امور اراضی این مدیریت از ۲۹ اسفند ماه پارسال تاکنون منجر به صدور ۹ فقره اخطار قانونی و جلوگیری و توقف عملیات ساخت ساز غیرمجاز شد.

 مویدی اضافه کرد: به منظور اجرای قانون حفظ کاربری با هرگونه ساخت و ساز‌های غیرمجاز در خارج از حریم شهر‌ها و طرح‌های هادی روستایی بدون دریافت مجوز از کمیسیون تبصره یک و ۴ قانون مذکور ممنوع است و با متخلفان برخورد قاطع می‌شود.

او تاکید کرد: شهروندان می‌توانند هرگونه تخلف و تغییر کاربری غیرمجاز را از طریق تلفن گویای ۱۳۱ و یا تماس با مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان گزارش دهند تا این موارد در اسرع وقت توسط یگان حفاظت امور اراضی پیگیری شود.

مبارزه با بیماری های غلات در مزارع بیضا ادامه دارد

 مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بیضا گفت: تاکنون بالغ بر ۲ هزار و ۵۳۳ هکتار از مزارع گندم این شهرستان به منظور مبارزه با بیماری‌های غلات، سمپاشی شده است.

صدیقه مویدی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بیضا با بیان اینکه تاکنون بالغ بر ۲ هزار و ۵۳۳ هکتار از مزارع گندم این شهرستان به منظور پیشگیری و کنترل بیماری‌های غلات سمپاشی شده است، اظهار کرد: از این مقدار سمپاشی حدود ۲ هزار و ۴۵۰ هکتار مربوط به زنگ زرد، ۴۵ هکتار مربوط به سفیدک پودری و ۳۸ هکتار در خصوص بیماری سپتوریوز بوده است و عملیات مبارزه شیمیایی تا پایان اردیبهشت ماه ادامه دارد.

او با اشاره به بالا رفتن رطوبت نسبی محیط و مناسب شدن دما (۸ تا ۲۳ درجه سانتیگراد) در ۲ ماه اخیر، افزود: شرایط برای شیوع بیماری‌های غلات به ویژه بیماری زنگ زرد به نحو محسوسی بالا رفته است.

مویدی گفت: به محض مشاهده کانون‌های اولیه آلودگی توصیه به کانون کوبی با سموم توصیه شده بر اساس دستورالعمل‌های سازمان حفظ نباتات انجام شده است.

او تصریح کرد: زنگ زرد یا زنگ نواری گندم یکی از بیماری‌های مهم مزارع گندم و جو است که در صورت کنترل نکردن، قابلیت اپیدمی‌های گسترده را دارد.

مویدی اضافه کرد: بیش از ۷۰ درصد عملکرد گندم به ۳ برگ انتهای بوته ارتباط دارد و حفظ این ۳ برگ از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. 

بیماری زنگ زرد گندم لکه‌هایی بر روی این برگ‌ها ایجاد می‌کند. حفاظت از این برگ‌ها نیز با کاربرد به موقع قارچ‌کش‌ها میسر می‌شود.

او اظهار کرد: از مهم‌ترین اقدامات کارشناسان جهاد کشاورزی شهرستان بیضا می‌توان به برگزاری دوره‌های آموزشی مبارزه با آفات و بیماری‌های زراعی، آموزش‌های چهره به چهره و انفرادی، اطلاع رسانی به موقع در فضای مجازی، آگاه سازی کشاورزان از طریق بلندگو در مساجد و دهگردی، بازدید‌های مستمر و پایش روزانه مزارع اشاره کرد.

این مقام مسئول توصیه کرد: کشاورزان در مناطقی که سابقه بیماری وجود دارد، از رقم‌های متحمل و گواهی شده استفاده کنند. همچنین تناوب گندم با سایر محصولات غیر میزبان عوامل خسارت‌زای گندم رعایت شود و از آبیاری غیر ضروری پرهیز کنند.

توزیع بیش از ۴۰۰ تن کالای اساسی طرح تنظیم بازار در نی‌ریز

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان نی‌ریز گفت: از ابتدای سال ۱۴۰۲ تا پایان ماه مبارک رمضان امسال، ۴۳۲ تن اقلام طرح تنظیم بازار در سطح این شهرستان توزیع شده است.

علیرضا بصیری مدیر جهاد کشاورزی شهرستان نی‌ریز اظهار کرد: از ابتدای سال ۱۴۰۲ تا پایان ماه مبارک رمضان امسال و به‌منظور حمایت از مصرف کنندگان و توزیع صحیح کالا‌های اساسی، ۴۳۲ تن اقلام طرح تنظیم بازار در سطح این شهرستان توزیع شده است.

او با بیان اینکه این کالا‌ها پرتقال، سیب، شکر، برنج گوشت قزمز و مرغ منجمد بوده است، ادامه داد: از مقدار ۴۳۲ تن، ۴۳ تن پرتقال و ۲۶ تن سیب به عنوان میوه شب عید در سال جدید توزیع و بقیه شامل ۱۳۶ تن شکر، ۱۶۷ تن برنج، ۱۶ تن گوشت قرمز و ۴۴ تن مرغ منجمد، با توجه به مناسبت‌های تقویمی بین موسسات خیریه، بهزیستی، مساجد و هیئت‌ها توزیع شده است.

بصیری گفت: اقلام مذکور توسط مدیریت توسعه بازرگانی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس تخصیص یافت و سپس در کارگروه امنیت غذایی شهرستان فروشگاه‌های هدف مشخص شدند.

او افزود: این مدیریت در حوزه بازرسی و در قالب گشت مشترک تنظیم بازار با هماهنگی اتاق اصناف، شبکه بهداشت و اداره صمت بر واحد‌های عرضه محصولات کشاورزی و نانوایی‌ها نظارت داشته است که تا کنون از ۴۰۷ بازدید انجام شده برای ۱۰ واحد، گزارش تخلف، ثبت و به تعزیرات حکومتی ارجاع شده است.

آغاز برداشت غلات از مزارع جویم

مدیرجهاد کشاورزی شهرستان جویم از آغاز عملیات برداشت غلات در سطح ۳ هزار و ۸۶۵ هکتار از مزارع این شهرستان خبر داد.

حسین وطن دوست مدیرجهاد کشاورزی شهرستان جویم با اشاره به آغاز عملیات برداشت غلات در سطح ۳ هزار و ۸۶۵ هکتار از مزارع این شهرستان، اظهار کرد: پیش‌بینی می‌شود بیش از ۲ هزار تن جو و ۱۵۰ تن کلزا از این سطح تولید شود.

او بیان کرد: عملیات برداشت جو از حدود ۳ هزار و ۸۰۰ هکتار از اراضی و برداشت کلزا از ۶۵ هکتار از اراضی شهرستان جویم انجام می‌شود.

مدیرجهاد کشاورزی شهرستان جویم ادامه داد: ارقام جو تولید شده در مزارع غالبا جو محلی و در بعضی مزارع رقم تروپی است و ارقام کلزا تولید شده شامل تراپر و هایولشا ۵۰ است.

وطن دوست اضافه کرد: محصول جو تولیدی به منظور تهیه علوفه، خوراک دام و تامین بذر شهرستان جویم و شهرستان‌های اطراف استفاده می‌شود و محصول کلزا به مراکز خرید فعال شهرستان تحویل داده و به کارخانه‌های دانه‌های روغنی ارسال می‌شود.

باشگاه خبرنگاران جوان فارس شیراز

دیگر خبرها

  • رشد اقتصادی شهرها در گرو پتانسیل کارآفرینی
  • پیشگیری از آنفولانزای فوق حاد پرندگان با تزریق واکسن ایران‌ساخت
  • ۴ حوزه فناوری مهم برای ترویج کارآفرینی و دانش بنیان در میان دانشجویان
  • درگیری خیابانی در رشت منجر به قتل جوان ۲۲ ساله شد
  • ثبت بالاترین رکورد جوجه‌ریزی در سال ۱۴۰۲ / کاهش ۴۱ درصدی کانون بیماری در واحدهای پرورشی
  • ماشین آلات دهیاری‌های استان بوشهر به ردیاب مجهز می شوند
  • از تخریب ساخت و سازهای غیرمجاز در اراضی کشاورزی تا توزیع کالای اساسی طرح تنظیم بازار در فارس
  • جذب سهمیه ۱۲۸۰ معلم برای خراسان جنوبی
  • ۴۸۰ کودک بازمانده از تحصیل در خراسان جنوبی به چرخه آموزش برگشتند
  • افتتاح دستگاه MRI بیمارستان رازی رشت، به زودی