Web Analytics Made Easy - Statcounter

جمعی از کارشناسان بر این باورند در شرایط موجود بخش اقتصادی، توسعه اقتصاد بوقلمون و سرازیر شدن سرمایه به این بخش، یکی از شاهراه‌های خوش منظر جهش تولید در کشور و استان اصفهان است.

صنعت طیور دومین صنعت اشتغال زا در کشور و دومین صنعت به لحاظ قابلیت تجدید شوندگی و درآمدزایی پس از صنایع نفت  است و در این میان طولی نکشید که پرورش بوقلمون، به عنوان یک صنعت سودآور جای خود را در میان چرخ دنده‌های اقتصاد باز کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پرورش بوقلمون به شیوه صنعتی و امروزی برای نخستین بار به سال ۵۰ بر می‌گردد، این صنعت از سال ۸۲  با نگاهی فراگیر، حمایت دولت و برنامه‌ریزی هدفمند وارد مرحله جدیدی شده است.

با این حال برآیند بررسی‌ها نشان می‌دهد صنعت بوقلمون با توجه به شرایط فعلی کشور نظیر تحریم‌ها، خشکسالی و نیاز به محصولات غذایی سالم هنوز آنطور که باید به شکوفایی و توسعه نرسیده است، موضوعی که نیازمند واکاوی، برنامه‌ریزی و فرهنگسازی برای ورود سرمایه و بخش خصوصی است.

به گفته مسئولان، ۵۰۰ واحد صنعتی پرورش بوقلمون در ایران وجود دارد که از این تعداد حدود ۱۱۰ واحد صنعتی به استان اصفهان اختصاص دارد که در آن‌ها ۷۰۰ هزار قطعه بوقلمون پرورش داده می‌شود.

استان اصفهان با تولید و تامین ۴۰ درصد گوشت بوقلمون کشور یعنی تولید سالانه هشت هزار تن گوشت بوقلمون رتبه نخست این صنعت را در کشور به خود اختصاص داده است. ۴۰ درصد گوشت بوقلمون به استان‌های جنوبی، فارس، یزد،کرمان و تهران صادر می‌شود.

به تاکید کارشناسان ، شکوفایی هرچه بیشتر اقتصاد بوقلمون در استان اصفهان نیازمند برنامه‌ریزی و سرمایه‌گذاری و حمایت همه جانبه از فعالان این بخش است که این بستر توسعه این بخش در این منطقه فراهم است.

صنعت دام و طیور اصفهان، پیشتاز برای جهش تولید

رییس سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان با تاکید بر توجه بیشتر به این بخش اظهارداشت: صنعت دام و طیور این استان قابلیت توسعه هرچه بیشتر و تحقق شعار جهش تولید را دارد.

مهرداد مرادمند در گفت و گو با ایرنا به کمبود منابع آبی در استان اشاره و بیان کرد: کشاورزی صنعتی آب‌بَر است بنابراین بخش دام و طیور که آب کمتری در آن مصرف می‌شود برای رونق تولید در این خطه مناسب‌تر است.

وی افزود: صنعت طیور از سال‌های گذشته در اصفهان فعالیت خوبی داشته و دانش و تجربه مناسبی از آن در منطقه وجود دارد همچنین بخش خصوصی نیز در آن بخوبی فعالیت می‌کند، بنابراین بیش از گذشته می‌تواند به افزایش تولید و اشتغالزایی منجر شود.

رییس سازمان جهاد کشاورزی اصفهان اضافه کرد: پیشرفت و رشد این صنعت در اصفهان به مشارکت و همکاری بیشتر نهادها مانند تامین اجتماعی و اداره مالیات نیاز دارد.

مرادمند افزود: بهبود هر چه بیشتر زنجیره ارزشی این محصولات به افزایش تولید و رونق در آن کمک خواهد کرد.

پرورش بوقلمون، سوددهی با صرفه اقتصادی

مدیرعامل شرکت تعاونی بوقلمون استان اصفهان از سرمایه گذاری ۲۰۰ میلیارد تومانی در بخش پرورش بوقلمون استان خبر داد و افزود : قیمت هر قطعه جوجه یه روزه ۲۰ تا ۳۰ هزار تومان و قیمت هر قطعه بوقلمون حدود ۱۲۰ الی ۱۸۰ هزار تومان برآورد می‌شود که سود این کار نسبت به تولید و پرورش دیگر پرندگان بیشتر است.

به گفته وی سرمایه لازم‌ برای پرورش بوقلمون با توجه به ظرفیت سالن است که برای پنج هزار قطعه بوقلمون حدود ۲ میلیارد تومان سرمایه ثابت و بین ۶۰۰ تا ۷۰۰ تومان سرمایه درحال گردش نیاز است، همچنین نیاز تغذیه‌ای این پرنده برحسب سن متغیر است وبه طور میانگین هر قطعه بوقلمون در هر دوره چهار ماهه بیش از ۳۵ کیلو خوراک مصرف می‌کند.

اکبر یزدانی در گفت و گو با ایرنا افزود: گوشت بوقلمون دارای کمترین ضایعات است به طوری که نزدیک به ۶۰ درصد گوشت بدون استخوان به دست می‌آید بنابراین از نظر اقتصادی برای خانوارها هم مقرون به صرفه است.

ضرورت برنامه‌ریزی برای رفع چالش‌ واحدهای تولیدی

یک تولید کننده گوشت بوقلمون در اصفهان در گفت و گو با ایرنا به تجارب خود در این زمینه اشاره و بیان کرد:  پرورش بوقلمون در مقایسه با مرغ سختی‌های کمتری دارد و مناسب بودن دمای سالن، دریافت یک مرحله واکسن ۱۵ روزگی و محیطی عاری از گرد و خاک و استرس برای رشد و بازدهی جوجه‌ها ضروری است.

باقر سلیمی افزود: در پرورش بوقلمون به جای آنتی بیوتیک از برگ درخت اکالیپتوس، سیر، پیاز، میوه وهویج استفاده می‌شود، بنابراین گوشت آن در مقایسه با مرغ بسیار سالم‌تر و لذیذتر است.
این تولید کننده  که برای ۴۰ نفر اشتغالزایی ایجاد کرده است، افزود: مهمترین مشکل واحدهای پرورش بوقلمون در زمان حاضر به دلیل آنکه تولید کننده‌ها محصول خود را با ضرر فروختند این است که تا اکنون جوجه کشی اتفاق نیفتاده و اگر این مساله حل نشود ممکن است واحدها تعطیل شوند و یا مجبور به جوجه‌کُشی شوند.

وی با بیان اینکه هر کیلو گوشت بوقلمون را با چهار هزار تومان ضرر می‌فروشیم، افزود: قیمت تمام شده گوشت بوقلمون برای تولیدکننده حدود ۱۶ هزار تومان است این در حالی است که فروش آن ۱۲ هزار تومان است.

سلیمی همچنین از تفاوت قیمت عرضه گوشت بوقلمون در فروشگاه‌ها با  قیمت بوقلمون زنده انتقاد کرد و افزود: انتظار داریم دولت به این مساله ورود کند و بررسی کند که چرا وقتی قیمت بوقلمون زنده خریداری شده از تولید کننده ۱۲ هزار تومان است و در نهایت باید ۴۰ هزار تومان فروخته شود شنیسل و سینه بدون استخوان بوقلمون در فروشگاه‌ها نزدیک به ۸۰ هزار تومان به فروش می‌رود؟

وی به وضعت بی‌ثبات اقتصادی و مشکلاتی که برای بخش تولید کشور به وجود آمده است اشاره و بیان کرد: تولید کننده‌ها در این شرایط  به سختی واحدهای خود را سرپا نگه می‌دارند بنابراین انتظار داریم بانک‌ها رویکرد خود را برای ارائه تسهیلات تغییر دهند و به جای درخواست سند، محل اجرای طرح را به عنوان ضمانت جایگرین نمایند.

فرهنگسازی دو سویه، حلقه مفقوده اقتصاد بوقلمون

یک کارشناس اقتصادی در این زمینه معتقد است فرهنگسازی دو سویه در توسعه اقتصاد بوقلمون موثر است.

آزاده اصلانی  افزود: بوقلمون دارای گوشت سفید و کم چرب در ناحیه سینه و دارای گوشت تیره و قرمز در سمت ران است که مصرف آن به دلیل داشتن چربی کم و پروتئین بالا دارای آهن، فسفر، پتاسیم، ویتامین‌های B است و می‌تواند به عنوان یک ماده غذایی به صرفه و مغذی در سبد خانوارهای ایرانی قرار بگیرد اما تبلیغ  و فرهنگسازی برای این موضوع  از طریق رسانه‌ها بسیار کمرنگ است.

وی افزود: از طرف دیگر این صنعت ظرفیت بسیار مطلوب و نتیجه بخشی برای جذب و هدایت سرمایه و نیروی انسانی فراهم کرده است که در سایه آن می‌توان بخش بزرگی از چالش‌های اشتغال و تولید را حل کرد.

این کارشناس اضافه کرد: در شرایط فعلی بیشترین گلایه افرادی که در این زمینه فعالیت می‌کنند تفاوت قیمت بوقلمون خریداری شده از تولید کننده با قیمت بازار است، بنابراین به نظر می‌رسد دولت دست تولیدکننده را برای تصمیم‌گیری در قیمت باز بگذارد و همزمان با تشدید کنترل ها اجازه ندهد قیمت بوقلمون بیش از اندازه بالا برود، چرا که تولیدکننده بایدهزینه آب، برق، گاز، بیمه و حقوق کارگر را بدهد که قیمت همه این‌ها متغیر است ولی قیمت محصول تولیدی یا ثابت است و یا با کاهش رو به رو می‌شود.

اردیبشهت ۹۸ بود که نخستین زنجیره تولید گوشت بوقلمون کشور در استان اصفهان به همت "محمد ایوبی" کارآفرین نمونه راه‌اندازی شد.

این کارآفرین توانست ۱۵ واحد پرورش بوقلمون، واحد تخم مرغ وجوجه کشی ، کشتارگاه؛ واحد فرآوری خوراک دام و طیور راه‌اندازی و با تولید سالانه هفت هزار و ۵۰۰ قطعه بوقلمون برای ۲۰۰ نفر اشتغال ایجاد کند.

در این واحد در یک دوره شش ماهه بیش از ۹۰۰ هزار عدد تخم بوقلمون نطفه‌دار برای جوجه کشی تولید می‌شود. نکته قابل تامل آنکه جوجه‌های یک روزه بوقلمون از کشورهای آلمان، انگلستان و فرانسه با نژادهای مختلف وارد کشورمی‌ شود اما با راه‌اندازی این زنجیره تولید گوشت بوقلمون در اصفهان سالانه ۶میلیون یورو از خروج ارز از کشور جلوگیری شده و۳۰ درصد نیاز کشور به جوجه بوقلمون تامین شده است.

خرداد امسال نیز مرحله دوم بزرگترین طرح پرورش بوقلمون شهرستان اصفهان در شهر ورزنه افتتاح شد. این طرح با پنج میلیارد ریال هزینه ظرفیت پرورش ۱۵ هزار قطعه بوقلمون دارد که تا ۲۰ هزار قطعه نیز قابل افزایش است.

پیش از این نیز در طی سال‌های اخیر واحدهای پرورش بوقلمون در شهرستان های اصفهان راه اندازی شده است.

شهرستان فریدن واقع در غرب استان، با داشتن ۱۰ واحد پرورش بوقلمون گوشتی با ظرفیت ۶۵ هزار قطعه یکی از قطب‌های تولید و پرورش بوقلمون استان است که سالانه بیش از هزار و ۷۰۰ تن گوشت بوقلمون تولید و به بازار عرضه می کند.

نجف آبادی‌ها با تولید سالانه بیش از ۱۰۰ هزار قطعه بوقلمون دارای رتبه اول تولید این پرنده در کشور هستند. در روستای چقای فریدونشهر واقع در غرب اصفهان نیز یک واحد پرورش بوقلمون با ظرفیت پنج هزار قطعه فعالیت می‌کند که توان تولید سالانه ۱۴ تن گوشت سفید دارد.

یک مرکز بزرگ پرورش بوقلمون گوشتی با ظرفیت بیش از سه هزار و ۳۰۰ قطعه در خمینی شهر نیز از دیگر واحدهای پرروش بوقلمون در این استان است.

استان اصفهان رتبه اول تولید گوشت مرغ و بوقلمون، رتبه چهارم تولید گوشت قرمز، رتبه دوم تولید تخم‌مرغ و رتبه اول تولید شیر خام و رتبه سوم تولید عسل کشور را داراست.

این استان با ۲۳ شهرستان و یک هزار و ۸۳۱ روستا، دارای ۲ هزار و ۶۰۰ واحد مرغداری صنعتی، ۱۷ کشتارگاه طیور و ۳۳ کشتارگاه دام و بیش از ۱۰ هزار مرکز بسته‌بندی و فرآوری فرآورده‌های خام دامی است.

اصفهان دارای بیش از هفت میلیون و ۸۰۰ هزار رأس انواع دام است و از قطب‌های تولید فرآورده‌های دامی در کشور به شمار می‌رود.

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: هزار قطعه بوقلمون پرورش بوقلمون اقتصاد بوقلمون قیمت بوقلمون تولید سالانه گوشت بوقلمون استان اصفهان برنامه ریزی تولید کننده هزار تومان تولید گوشت راه اندازی دام و طیور جهش تولید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۱۳۵۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

محله کم‌برخوردار حصه در مسیر توسعه‌ است

مدیر منطقه ۱۰ شهرداری اصفهان گفت: محله حصه کم‌برخوردار است که برای پیشرفت و آبادانی آن خیابان شهید رئیسی، میدان شهید مدرس و میدان عروج (شش راه) در حال راه‌اندازی است تا این محله در مسیر توسعه قرار گیرد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، محمد صیرفی‌نژاد در نشست صمیمانه فرماندار با شهرداران مناطق ۷، ۱۰ و ۱۴ شهرداری اصفهان با اشاره به اینکه لزوم توجه مسئولان به افزایش سرانه فضای سبز در مناطق از اهمیت خاصی برخوردار است، اظهار کرد: مدیران ارشد شهری همواره برای رفاه شهروندان توجه به اجرای سریع پروژه‌های عمرانی را در دستور کار قرار داده‌اند.

وی ادامه داد: تراکم جمعیت محله حصه نسبت به منطقه ۱۰ زیاد است و نسبت به سایر محله‌های منطقه به فضای سبز بیشتری نیاز دارد.

مدیر منطقه ۱۰ شهرداری اصفهان تصریح کرد: امروزه مفهوم شهرها بدون وجود فضای سبز مؤثر در اشکال گوناگون آن قابل مقایسه نیست.

صیرفی‌نژاد ادامه داد: شهرها به عنوان کانون‌های تمرکز فعالیت و زندگی انسان‌ها برای اینکه بتوانند پایداری خود را تنظیم کنند چاره‌ای جز پذیرش ساختار و کارکردی متأثر از سیستم‌های طبیعی ندارند؛ در این میان فضاهای سبز شهری جز ضروری و لاینفک پیکره یگانه شهرها نقش اساسی دارد و کمبود آن می‌تواند اختلالات جدی در حیات شهرها به‌وجود آورد.

وی خاطر نشان کرد: به دنبال پیشرفت و آبادانی خیابان شهید رئیسی و میدان عروج (شش راه) و ایجاد فضای سبز برای این دو خیابان، ضلع جنوبی محله حصه تبدیل به پارک جنگلی ۲۶ هزار متری خواهد شد که امیدوارم این فضای سبز تأثیری مناسب روی کیفیت زندگی در این محل داشته باشد.

مدیر منطقه ۱۰ شهرداری اصفهان گفت: محله حصه کم‌برخوردار است که برای پیشرفت و آبادانی آن خیابان شهید رئیسی، میدان شهید مدرس و میدان عروج (شش راه) در حال راه‌اندازی است تا این محله در مسیر توسعه قرار گیرد.

صیرفی‌نژاد ادامه داد: پارک‌ها و توسعه فضای سبز یکی از عوامل مقابله با آلودگی‌های زیست‌محیطی و ایجاد شرایط آب و هوای مناسب و سالم است که به‌منظور توسعه فضای سبز و به علت مشکل آب تاکنون اقدامی انجام نشده بوده است.

مدیر منطقه ۱۰ شهرداری اصفهان گفت: حمایت مسئولان در ایجاد فضای سبز مناطق محروم یکی از رویکردهای مدبرانه است که امیدواریم بتوانیم در این مناطق گام مؤثری برای توسعه فضای سبز و ایجاد امکانات رفاهی برداریم.

وی با تشریح مشکلات منطقه ۱۰ شهرداری اصفهان گفت: در دوره ششم توجه به محله محوری در راستای رفع معضلات شهروندان در دستور کار قرار گرفت و توانستم خدمات عمرانی و فرهنگی قابل توجهی به شهروندان ارائه دهیم؛ امیدوارم با حضور فرماندار و عضو شورای اسلامی معضلات منطقه رفع شود.

به گزارش ایمنا، علی احمدی فرماندار اصفهان و محمدرضا فلاح عضو شورای اسلامی شهر اصفهان ضمن بازدید از پارک ۲۶ هزار متری حصه در نشست هم اندیشی معتمدین و مؤثرین محلات مناطق ۱۰، ۷ و ۱۴ شهرداری اصفهان در مهمانسرای منطقه ۱۰ شهرداری اصفهان حضور یافتند

در ادامه این نشست معتمدان و موثرین منطقه ۱۰ شهرداری اصفهان مشکلات خود را بیان کردند و فرماندار قول داد با حضور بیشتر در منطقه در جریان معضلات قرار گیرد.

کد خبر 750071

دیگر خبرها

  • محله کم‌برخوردار حصه در مسیر توسعه‌ است
  • تولید 90 تن گوشت مرغ در عباس آباد
  • ۱۵ درصد گوشت قرمز خراسان رضوی توسط عشایر تولید می‌شود
  • آغاز خرید مرغ تولید خوزستان توسط شرکت پشتیبانی امور دام
  • اعطای نشان ملی اقتصاد مقاومتی به " شرکت آرد هشترود "
  • تولید گوشت مرغ در چهارمحال و بختیاری ۳۰ درصد رشد کرد
  • نقش۳۰۶هزارمیلیاردریالی بانک کشاورزی در تامین گوشت سبد غذایی
  • افزایش توان صادراتی زنجیره مرغ مازندران
  • مشارکت عشایر برای افزایش تولید/ پیش بینی تولید ۷ هزار تن گوشت قرمز در خراسان شمالی
  • نقش ۳۰۶ هزارمیلیارد ریالی بانک کشاورزی در تامین گوشت سبد غذایی خانوارها در سال ۱۴۰۲