Web Analytics Made Easy - Statcounter

بوقلمون یکی از ماکیان اهلی شده می باشد که ارزش غذایی گوشت آن به دلیل پروتئین و ویتامین های مهم همچون ویتامین آ و ویتامین های گروه B و همچنین مواد معدنی نظیر آهن، منیزیم و ... بسیار بالا بوده و از این لحاظ همیشه مورد توجه قرار گرفته است. ۱۸ آذر ۱۳۹۸ - ۱۴:۰۸ بازار نظرات - اخبار بازار -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، بوقلمون یکی از ماکیان اهلی شده می باشد که ارزش غذایی گوشت آن به دلیل پروتئین و ویتامین های مهم همچون ویتامین آ و ویتامین های گروه B و همچنین مواد معدنی نظیر آهن، منیزیم و .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. بسیار بالا بوده و از این لحاظ همیشه مورد توجه قرار گرفته است. ساختار گوشت بدن بوقلمون ها بسیار خاص می باشد به طوریکه گوشت قسمت های سینه و بال آن، سفید و گوشت ران آن قرمز تیره می باشد. از مهمترین خاصیت و وجه تمایز گوشت بوقلمون با سایر پرنده ها، باید چربی اشباع شده و میزان کلسترول پایین آن را بیان کرد. همچنین گوشت این پرنده در بسیاری از قسمت ها فاقد چربی میان بافتی است. پرورش بوقلمون بعنوان یکی از شاخه های دامپروری بسیار مهم در کشورهای توسعه یافته بسیار مورد توجه قرار گرفته است. خوشبختانه پرورش بوقلمون در ایران نیز جایگاه ویژه ای پیدا کرده و طی سالیان گذشته بیشتر افراد به دلیل گوشت مقوی و مفید این پرنده به خوردن گوشت بوقلمون روی آورده اند. با توجه به اهمیت این موضوع، در صورت رعایت اصول اولیه پرورش، نگه داری و پرواربندی بوقلمون ها زمینه بسیار مناسب برای راه اندازی یک کسب و کار پرسود می باشد. همچون سایر طیور، پرورش بوقلمون نیز نیازمند اطلاعات و مهارت هایی می باشد که در ادامه این نوشتار به توضیح آنها پرداخته ایم.

بوقلمون و انواع نژاد آن

از بین ماکیان مختلف، بوقلمون ها جثه درشت تر و وزن سنگین تری دارند. این پرنده بومی آمریکا میباشد که نظریه های مختلفی در باره منشأ و تبار آن بیان شده است.  در مقایسه با مرغ ها، بوقلمون ها نژاد کمتری داشته و در یک تقسیم بندی کلی به دو دسته نژاد برنز و سفید تقسیم میشوند. در آمریکا که قطب پرورش بوقلمون در جهان به شمار می آید، انجمن طیور فقط هشت نژاد موجود بوقلمون  را به عنوان استاندارد شناخته است. اما با این حال بیش از 20 نوع گونه مختلف بوقلمون در این کره خاکی یافت و در مناطق مختلف پرورش داده میشوند. مهمترین و شناخته شده ترین نژادهای بوقلمون شامل بوقلمون برنز استاندارد، بوقلمون Beltsville Small White، بوقلمون سیاه، Blue Slate، Bourbon Reds، Broad Breasted Whites، Midget White، Narragansett، Royal Palm و بوقلمون White Holland می باشد. بوقلمون های سفید و یا وایت هلند از جمله نژادهای پرطرفدار مورد پرورش می باشند که علاوه بر تخم گذاری خوب در طول سال، به لحاظ گوشتی نیز ارزش غذایی بالا و مفید و وزن سنگینی (حداقل 18 کیلوگرم) دارند.

تغذیه بوقلمون

نبود حس چشایی در بوقلمون ها یکی از مهمترین وجه تمایز آن با سایر طیور میباشد که تغذیه آنها را با اهمیت تر از سایر طیور نموده است. علاوه بر این در زمینه پرورش طیور به خصوص بوقلمون ها، می توان گفت که 60 الی 70 درصد هزینه ها به خوراک پرنده اختصاص داده میشود. لذا کیفیت خوراک آنها و برنامه غذادهی مناسب از اصول اولیه موفقیت در این زمینه میباشد. جوجه بوقلمون ها به دلیل اینکه فاقد حس چشایی می باشند باید از طرف پرورش دهنده در همان ابتدای تولد به غذا خوردن عادت داده شوند. در حقیقت می توان گفت که تغذیه در بوقلمون ها به صورت اکتسابی و تجربه به دست آورده میشود و پرنده به تدریج یاد میگیرد که باید غذا و آب مصرف کند. همانند سایر پرنده ها، جوجه های بوقلمون در ابتدای تولد به مدت 24 ساعت نیازی به تغذیه ندارند و از طریق کیسه زرد موجود در بدن خود تغذیه میگردند. اما تا سن 21 روزگی هر جوجه بوقلمون به طور میانگین تا 1000 گرم دان مصرف میکند. به منظور تغذیه اولیه جوجه ها توصیه میشود که از غلات نرم و پخته، جوانه های گندم، سبزی ها و گیاهان مختلف و همچنین خرده ریزهای نان  استفاده شود. در پرورش صنعتی بوقلمون برای تغذیه روزهای اولیه جوجه بوقلمون ها از پلت ها و کنساتره های آماده تحت عنوان سوپر استارتر و استارتر با درصد پروتئین بالا استفاده میشود. این پلت ها معمولا حاوی سویا، ذرت، روغن سویا و سایر مکمل های غذایی می باشند. لازم به ذکر است که تغذیه بوقلمون ها و درصد مواد غذایی و معدنی مورد نیاز در بوقلمون ها با مرغ ها متفاوت میباشد. بنابراین برای تغذیه صحیح و اصولی بوقلمون ها استفاده از خوراک دام مخصوص این پرنده امری ضروری است. معمولا پلت آماده مخصوص بوقلمون ها توسط کارخانجات مختلف در داخل ایران و با توجه به سن پرنده و براساس فرمول های خاصی تهیه میشود. به طور کلی هر بوقلمون تا پایان دوره تقریبا 40 کیلو گرم دان مصرف میکند.

سن پروار و زمان کشتار بوقلمون ها بسته به خوراکی که دارند معمولا 16 الی 20 هفته به طول می انجامد. بیشتر پرورش دهنده گان مناسب ترین زمان را برای عرضه بوقلمون های نر و یا ماده به بازار را سن 16 هفتگی اعلام میکنند. پرورش دهنده باید دقت نماید که حداکثر زمان نگه داری برای بوقلمون های ماده سن 20 هفتگی می باشد. لذا باید دقت نمود که نگه داری طولانی مدت بوقلمون ها صرفه اقتصادی نداشته و هزینه خوراک آنها بعد از سن 20 هفتگی به شدت افزایش پیدا میکند. در زمان پروار و کشتار معمولا وزن بوقلمون های ماده به 8 الی 12 کیلو گرم رسیده و وزن بوقلمون های نر نیز بین 16 الی 23 کیلوگرم متغییر می باشد.

سیستم پرورش بسته و قابل کنترل یکی از بهترین روش های پرورش بوقلمون می باشد. به منظور تعیین یک اقلیم مناسب جهت پرورش بوقلمون پیشنهاد میشود که از سالن و ناحیه ای همچون پرورش مرغ استفاده شود. از این رو پرورش بوقلمون تقریبا در تمامی نقاط کشور و از طریق راه اندازی سالن های بسته به شرط تأمین نیازها و شرایط ایده آل امکان پذیر می باشد. در سیستم پرورش بسته، بوقلمون ها در سالن های سر بسته نگه داری میشوند. اما با توجه به جثه درشت این پرنده، تراکم آنها در واحد سطح، میزان تهویه سالن و همچنین نیاز گرمایی آنها با مرغ اندکی متفاوت می باشد. لازم به ذکر است که دانخوری و آبخوری متناسب با بوقلمون ها از لحاظ اندازه و شکل با مرغ متفاوت بوده و در طول دوره پرورش باید از تجهیزات ویژه (دانخوری و آبخوری) بوقلمون ها استفاده شود.

بیماری بوقلمون ها

آشنایی با بیماری بوقلمون و راهکار درمان و پیشگیری از آن لازمه موفقیت در امر پرورش بوقلمون ها می باشد. بعنوان یک اصل اساسی در زمینه پرورش طیور، رعایت اصول بهداشتی، تمیز نمودن محیط پرورش و ضدعفونی کردن تجهیزات تا حدود زیادی از شیوع بیماری در بین گله جلوگیری میکند. بیماری یکی از چالش های اصلی پیش روی هر پرورش دهنده می باشد که در صورت رعایت نکردن اصول بهداشتی و عدم واکسیناسیون به موقع ممکن است در کوتاه مدت بخش و یا تمامی گله را از دست بدهد. بنابراین بسیار مهم است که پرورش دهنده بوقلمون با بیماری های این پرنده آشنا شود و اقدامات لازم را جهت پیشگیری و یا درمان انجام دهد.

از مهمترین بیماری هایی که سلامت بوقلمون ها را می تواند تهدید کند باید سرماخوردگی، اسهال، ورم صورت ، عفونت چشم و بیماری هایی همچون نیوکاسل، آنفولانزا، کوکسیدیوز، کانی بالیسم، کریزای عفونی و ... را نام برد.

علائمی همچون نفس نفس زدن، ترشحات بینی، صدای خس خس، مدفوع آبکی و خونی، پیچیدن گردن، فلج شدن پاها و بال ها، اسهال سبز، ورم صورت و عفون چشم و ... از مهمترین نشانه های بیمار شدن بوقلمون ها می باشد که با توجه به علائم موجود باید بیماری تشخیص داده و پرنده درمان شود. به منظور پیشگیری از شیوع بیماری ها، واکسیناسیون اولیه بوقلمون ها ضروری می باشد.

جوجه کشی بوقلمون

برای تکثیر و همچنین افزایش بوقلمون های موجود در گله فرد پرورش دهنده باید در هر دوره اقدام به جوجه کشی از بوقلمون ها نماید. جوجه کشی از بوقلمون ها به دو روش طبیعی و غیر طبیعی امکان پذیر است. اما در گله های پرورش به دلیل محدودیت های مختلف جوجه کشی به روش طبیعی، از دستگاه جوجه کشی استفاده میشود. دستگاه جوجه کشی برخلاف روش طبیعی محدودیت ظرفیت ندارد و پرورش دهنده می تواند دستگاهی با ظرفیت مورد نیاز خود تهیه و از آن استفاده کند. علاوه بر این توسط دستگاه جوجه کشی فرد پرورش دهنده کنترل بیشتر و بهتری بر روند جوجه کشی دارد و می تواند راندمان های بالاتری به دست آورد. از این رو توصیه میشود برای تکثیر و افزایش جمعیت گله پرورشی خود حتما دستگاه جوجه کشی ( که بهترین نوع آن دستگاه جوجه کشی اسکندری است ) تهیه بفرمایید. اما خرید دستگاه جوجه کشی نیازمند اطلاعات می باشد و بدون در دست داشتن اطلاعات مفید در این باره نمی توان موفق عمل نمود.

دستگاه های جوجه کشی با توجه به ظرفیتی که دارند در انواع دستگاه جوجه کشی خانگی، نیمه صنعتی و صنعتی طراحی و تولید میشوند. برای موفقیت در امر خرید دستگاه جوجه کشی رجوع به منابع معتبر بسیار مهم می باشد. یکی از از تولیدکنندگان به نام دستگاه جوجه کشی میتوان به ‘ دستگاه جوجه کشی دماوند ‘ اشاره کرد این شرکت که یکی از تولیدکنندگان قدیمی ماشین جوجه کشی است توانست نظر مخاطبین را جلب نماید.

فروشگاه اینترنتی چیکن هچ برای تأمین این نیاز کاربران فروشگاهی بزرگ و جامع در زمینه عرضه انواع دستگاه جوجه کشی ایرانی و خارجی می باشد. این وبسایت با تحلیل و بررسی های موشکافانه انواع ماشین جوجه کشی یکی از اصلی ترین و بزرگترین مرجع خرید دستگاه جوجه کشی در ایران می باشد که در زمینه خرید هر چه بهتر کاربران را راهنمایی مینماید. شما نیز می توانید با مراجعه به وبسایت چیکن هچ اطلاعات مفید و لازم را در زمینه دستگاه جوجه کشی و لوازم جوجه کشیکسب نمایید.


انتهای پیام/

R30411/P/S1407/CT12

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۲۸۷۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش‌نویس لایحه جامع حمایت از نخبگان ایرانی آماده شد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از بنیاد ملی نخبگان، نشست‌ هم‌افزایی مسئولان بنیاد ملی نخبگان و جمعی از نمایندگان خانه ملت به منظور ایجاد بسترهای مناسب برای افزایش حمایت از نخبگان در محل بنیاد برگزار شد.

در این نشست، سید سلمان سیدافقهی؛ قائم مقام بنیاد ملی نخبگان با بیان اینکه این بنیاد خانه نخبگان است، گفت: افتخار می‌کنیم که بنیاد ملی نخبگان با تدبیر مقام معظم رهبری و دغدغه‌مندی ایشان نسبت به موضوع نخبگان شکل گرفته و بعد از دو دهه به بلوغ رسیده و منشا اثر است و برخی از افرادی که در سال‌های گذشته از حمایت‌های این بنیاد بهره‌مند شدند، حالا در زمره مسئولان کشور و مدیران میانی قرار دارند.

وی افزود: بنیاد ملی نخبگان یک شجره طیبه است که عرض و طول بسیار زیادی پیدا کرده و قطعاً در آینده، انقلاب و نظام را بیش از پیش منتفع خواهد کرد.

ضرورت وجود هسته‌های اندیشه‌ورزی در کنار کمیسیون‌های مختلف مجلس شورای اسلامی

سیدافقهی با بیان اینکه محور فعالیت‌های بنیاد ملی نخبگان سند راهبردی کشور در امور نخبگان است، اظهار داشت: این سند به حدی از نظر حضرت آقا اهمیت دارد که ایشان در دیدار با نخبگان و مسئولان در سال ۹۸ فرمودند که یکی از مشکلات مهم در حوزه علم و فناوری کشور عمل نشدن به این سند است و اجرایی شدن سند را مطالبه کردند.

قائم مقام بنیاد ملی نخبگان با اشاره به اینکه بنیاد ملی نخبگان مسئول مستقیم نظارت بر اجرای سند راهبردی کشور در امور نخبگان است، ادامه داد: طبق بندها و بخش‌های مختلف این سند، بنیاد ملی نخبگان باید در همه سطوح حاکمیتی و قوای سه گانه و حتی نیروهای مسلح پشتیبانی فکری و اندیشه‌ورزی نخبگان را محقق کند. مصداق دیگر از اجرایی شدن این سند اینست که در کنار کمیسیون‌های مختلف مجلس شورای اسلامی باید هسته‌های اندیشه‌ورزی با حضور نخبگان تشکیل شود تا این افراد به تناسب و فراخور موضوعات مختلف به مجلس شورای اسلامی کمک فکری دهند.

لزوم تشکیل هیئت‌های اندیشه‌ورزی در تمام دستگاه‎های اجرایی کشور

قائم مقام بنیاد ملی نخبگان یادآور شد: البته این مورد در حال حاضر توسط مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی محقق شده است، اما فراموش نکنیم بنیاد ملی نخبگان مسئولیت ایجاد چنین فضایی در تمام کشور را بر عهده دارد و باید در تمام دستگاه‌ها هیئت‌های اندیشه‌ورزی را تشکیل دهد.

وی با اشاره به لزوم شناسایی استعدادهای برتر در سراسر کشور، تصریح کرد: مسئله شناسایی به حدی مهم است که رهبر معظم انقلاب بارها بر آن تاکید داشته و فرمودند فرایندها باید به گونه‌ای طراحی شوند که هیچ استعدادی حتی در دورترین نقاط کشور مورد غفلت قرار نگیرد. ایشان فرمودند اگر فردی استعداد ویژه داشته باشد، به دنیا بیاید، رشد کند و بدون آن که استعداد او شناسایی شود از دنیا برود، در حق او ظلم شده است. به همین دلیل است که حضرت آقا تاکید دارند از بین میلیون‌ها جوان ایرانی حتی یک استعداد هم نباید هدر رود. این مطالبه ایشان تکلیفی سنگین بر ذمه بنیاد ملی نخبگان است تا توان خود را برای شناسایی استعدادهای متنوع در سراسر کشور به کار بگیرد.

تعامل و همکاری بنیاد ملی نخبگان با اتاق بازرگانی

سیدافقهی اضافه کرد: در حوزه کارآفرینی نیز بنیاد ملی نخبگان برنامه ویژه طراحی کرده و تلاش دارد در تعامل و همکاری با اتاق بازرگانی، نخبگان بخش خصوصی را شناسایی کند تا به عنوان استاد راهبر، مستعدان برتر این حوزه را در مسیر نخبگی تا تبدیل شدن به کارآفرینان برتر آینده هدایت کنند. البته بستر اصلی برای اثربخشی نخبگان در اقتصاد، دستگاه‌های اجرایی هستند؛ چراکه بیش از ۷۰ شرکت‌ بزرگ کشور دولتی مدیریت می‌شوند. به همین دلیل مسیر اثربخشی نخبگان در اقتصاد نیز باید از دولت بگذرد.

نهادها، دستگاه‌های دولتی در قبال نخبگان مسئولیت دارند/ تشکیل کمیته پیگیری امور نخبگان

قائم مقام بنیاد ملی نخبگان گفت: بر همین مبنا، رئیس جمهور وظایف محوله هر دستگاه در قبال نخبگان را به تفکیک ماموریت‌ها و رسالت‌های هر وزارتخانه و دستگاه ابلاغ کردند. این یعنی هر نهاد دستگاه و وزارتخانه دولتی با توجه به ماموریت‌ها و وظایف خود در قبال نخبگان مسئولیت دارد. از طرفی، طبق این ابلاغیه در هر وزارتخانه نیز کمیته پیگیری امور نخبگان به ریاست شخص وزیر و دبیری یکی از معاونان تشکیل خواهد شد تا اموری مانند پایش و رصد فعالیت نخبگان جذب‌شده در وزارتخانه مذکور و نگهداشت آنان و همچنین ایجاد زمینه برای اثربخشی حداکثری نخبگان را محقق کند. این دو هدف طبق آسیب‌شناسی از مرحله اول جذب نخبگان در دستگاه‌های اجرایی تعیین شده‌اند.

تعامل مجلس با بنیاد الزامی برای فضای نخبگانی

قائم مقام بنیاد ملی نخبگان تعامل و همکاری مجلس شورای اسلامی با بنیاد را یکی از الزامات امروز فضای نخبگانی کشور دانست و تاکید کرد: مهمترین نیاز امروز نظام نخبگانی، تصویب قوانینی است که با اتکا بر آن بتوان نقش نخبگان را در دستگاه‌های مختلف حاکمیتی و دولتی افزایش داد.

همراهی دستگاه‌ها و وزارتخانه‌ها با نخبگان نیاز به قانون مصوب مجلس دارد

وی ادامه داد: گرچه سند راهبردی کشور در امور نخبگان، مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی و یک سند بالادستی و به مثابه قانون است، اما واقعیت این است که این سند از الزام کافی برای همراهی وزارتخانه‌های مختلف به جز وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، برخوردار نیست و همراهی دستگاه‌های اجرایی و وزارتخانه‌ها نیاز به قانون مصوب مجلس شورای اسلامی دارد.

قائم مقام بنیاد ملی نخبگان گفت: بر اساس همین نیاز، بنیاد ملی نخبگان پیش‌نویس لایحه قانون حمایت جامع از نخبگان ایرانی را در ۵۵ ماده و با تمرکز بر اثر بخش کردن نخبگان و ایجاد زمینه برای استفاده از ظرفیت ایشان در دستگاه‌های اجرایی، آماده کرده است که در صورت تصویب در مجلس شورای اسلامی می‌تواند بسیاری از مشکلات موجود را رفع کند.

احکامی پیشنهادی برای برنامه هفتم توسعه

سیدافقهی در ادامه با بیان اینکه این قانون بر حمایت مستقیم از نخبگان تاکید ندارد، گفت: این مسئله یک تجربه شکست‌خورده است. از طرفی بنیاد ملی اعتقاد دارد اگر فرد نخبه به اثربخشی برسد از حمایت مالی مستقیم بی‌نیاز خواهد بود. همچنین تصویب احکام پیشنهادی در برنامه هفتم توسعه نیز یکی دیگر از زمینه‌هایی است که مجلس شورای اسلامی می‌تواند نظام نخبگانی کشور را همراهی کند؛ به خصوص اینکه در سال‌های اخیر رهبر معظم انقلاب بر استفاده از نخبگان تاکید کرده و آن را مطالبه کردند.

ضرورت حمایت مجلس شورای اسلامی از بنیاد ملی نخبگان

وی با اشاره به مشکلات بودجه بنیاد ملی نخبگان، نیز یادآور شد: در سال گذشته تنها ۴۷ درصد بودجه بنیاد ملی نخبگان محقق شد و همین امر سبب شد بخش زیادی از تعهدات سال گذشته انجام نشوند. با توجه به اینکه بنیاد ملی نخبگان برنامه‌های تحولی متنوع و متعددی دارد و این بنیاد با تاکید مقام معظم رهبری ایجاد شده و ایشان همواره بر نقش مهم و راهبردی آن اشاره کردند و رئیس جمهور نیز بارها موضوع نخبگان را از الزامات کشور دانسته،‌ انتظار می‌رود مجلس شورای اسلامی در بخش بودجه بنیاد ملی نخبگان را بیش از گذشته حمایت کند.

برنامه گفتاورد ملی نخبگان اجرایی می‌شود

وی در پایان با بیان اینکه حمایت از نخبگان در لایه اندیشکده‌ای هزینه‌بر نیست اما به شدت برای کشور اثربخش است، گفت: در لایه اندیشکده‌ای، بنیاد ملی نخبگان برنامه گفتاورد ملی نخبگان را در سال جاری به صورت رقابت ملی اجرا می‌کند تا نخبگان حول مسائل کلان کشور با یکدیگر مناظره کنند. قطعاً رسانه‌ای شدن نظرات نخبگان سبب پیدا شدن راهکارهای برون‌رفت از مشکلات فعلی کشور خواهد شد.

شایان ذکر است، حجت‌الاسلام و المسلمین علیرضا سلیمی عضو هیات رئیسه مجلس و عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات، حجت الاسلام والمسلمین محمدحسین حسین زاده بحرینی عضو کمیسیون اقتصادی مجلس، عبدالحسین روح الامینی نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی و عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، سمیه رفیعی نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی و عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی و رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس، ابراهیم عزیزی رئیس کمیسیون تلفیق برنامه هفتم توسعه مجلس شورای اسلامی، مهدی شریفیان نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی و عضو کمیسیون اجتماعی مجلس از جمله نمایندگان مدعو در این نشست بودند که به بیان نظرات و دیدگاه‌های خود پرداختند.

تاکید بر اهمیت نقش و جایگاه بنیاد ملی نخبگان و جلوگیری از انحراف در ماموریت‌ها و کار ویژه بنیاد، ضرورت ثبات بنیاد و اصول کلی آن، حمایت جدی در بحث بودجه‌ از بنیاد ملی نخبگان، وجود نگاه پدرانه به استعدادها و نخبگان کشور و لزوم توجه جدی به نخبگان علوم سیاسی و حفظ نقش نخبگان در چرخش قدرت، جلوگیری از افتادن در دور باطل در تعریف اهداف خرد و کلان بنیاد ملی نخبگان و موازی‌کاری و اجرای ماموریت‌های سایر دستگاه‌ها و نهادها، ضرورت تعریف برش ماموریتی و وظایف نخبگانی در سایر دستگاه‌های اجرایی و افزایش تعامل بنیاد ملی نخبگان با دیگر دستگاه‌ها از جمله موارد مطرح شده از سوی نمایندگان مجلس شورای اسلامی در این نشست بود.

تلاش برای برنامه‌ریزی در راستای استمرا مسیر نخبگی، تعریف مشوق‌های مشخص نخبگانی و به کارگیری نخبگان در جایگاه‌های مناسب و متناسب با تخصص ایشان و ایجاد فصل مشخص برای نخبگان در برنامه هفتم توسعه، ایجاد فضا و بستر در خور برای دسترسی نخبگان به منابع تحقیقاتی و ایجاد شرایط استمرار فعالیت‌های پژوهشی نخبگان، کمک به نخبگان با تسهیل و تسریع فرایندهای تبدیل ایده به محصول و راهبری نحوه‌ی رفع موانع و کنار زدن سدها در مسیر نخبگان در انجام مسئولیت‌ها و فعالیت‌ها به ویژه در شرکت‌های دانش بنیان، ایجاد کریدور و مسیر ارتباطی نخبگان ایرانی خارج از کشور و فراهم سازی امکان تزریق توان متخصصان غیرمقیم در بستر تعاملات دو طرفه و همچنین تسهیل راه‌های ارتباطی به منظور ایجاد بستر تبادلات فرهنگی، اجتماعی، علمی و فرهنگی و افزایش ارتباطات بین‌المللی در حوزه صنعت، دانشگاه و مراکز تحقیقاتی از دیگر مواردی بود که مورد اشاره قرار گرفت.

همچنین، پیگیری مطالبات نخبگان در رسانه‌های کشور و ارتباط مرتب و مشخص میان دولت و مجلس، لزوم ایجاد جهش مطلوب در حوزه نخبگانی کشور، افزایش انعکاس صدای نخبگان و بنیاد ملی نخبگان و توجه بیشتر به بانوان نخبه و به ویژه بانوان متخصص و مهارت‌محور، جلوگیری از محصور شدن در قالب‌ها و شاخص‌های شناسایی نخبگان، ایجاد مطالبات جدید از سوی بنیاد ملی و لزوم شکل‌گیری ساز و کار ارتباط جدی بنیاد ملی نخبگان با مجلس شورای اسلامی در قالب ارتباطی منسجم و قوی و به ویژه ارتباط با کمیسیون‌های مجلس از جمله دیگر مباحث عنوان شده در این نشست توسط نمایندگان خانه ملت بود.

فرشاد سلیمانی معاون توسعه و مدیریت منابع بنیاد ملی نخبگان، یاسین کیخا معاون سرآمدان و نخبگان، رسول محمدقلی معاون مستعدان و آینده‌سازان بنیاد ملی نخبگان، مسعود هاشمی دستیار امور مجلس و دولت و محمدعمار امینی مدیرکل دفتر طرح و برنامه بنیاد دیگر حاضران در این نشست بودند.

کد خبر 6093279 مهتاب چابوک

دیگر خبرها

  • تحقق سند تحول قضایی در اردبیل با جدیت پیگیری می شود
  • تولید 90 تن گوشت مرغ در عباس آباد
  • فیلم| دستگاه حفر تونل (TBM) چگونه کار می‌کند؟
  • مهم‌ترین مسئله حفظ حرمت معلمان در جامعه است/ ثبات در آموزش و پرورش را ایجاد کنیم
  • ضرورت احداث تهران جدید
  • لایحه حمایت جامع از نخبگان ایرانی با ۵۵ ماده تدوین شد
  • لرستان؛ فرصت تولید و تجارتِ صنعت شیلات
  • اخذ موافقت ایجاد دو دانشگاه فرهنگیان در خراسان جنوبی
  • پیش‌نویس لایحه جامع حمایت از نخبگان ایرانی آماده شد
  • کارگروه مصوبات سفر دولت در استان سمنان ایجاد می‌شود