Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبستان»
2024-05-02@15:18:06 GMT

بازگشت به روستا/ پرورش بوقلمون در دل«فال»

تاریخ انتشار: ۲۰ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۷۵۱۸۰۷

بازگشت به روستا/ پرورش بوقلمون در دل«فال»

روایت پشتکار جوانانی کارآفرین با بازگشت به روستای «فال» و پرورش بوقلمون الگویی است تماشایی برای مردم شهرنشین که در اوج امکانات و داشته‌های روز افزونشان گاهاً در روزمرگی و ناامیدی غرق شده‌اند.

خبرگزاری شبستان- خراسان جنوبی؛ وقتی پا در روستاهای خراسان جنوبی می‌گذارید در پس زمینه ذهنتان محرومیت و دوری از امکانات شهری پر رنگ تر از همیشه بر روی نگاهتان به اطراف اثر می‌گذارد اما این روزها جوانانی تلاشگر  در دل همین روستاها الگویی شده‌اند برای مردم شهرنشین که در اوج امکانات و داشته‌های روز افزونشان گاهاً در روزمرگی و ناامیدی غرق شده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

به همراه مدیرکل کمیته امداد و جمعی از مسئولان به روستای «فال» از توابع شهرستان سربیشه سر می‌زنیم. این روستا همان جایی است که جوانانش صفا و صمیمیت روستا را با زرق و برق شهر عوض نمی کنند و کارآفرینی را به پشت‌میزنشینی ترجیح می‌دهند.

 

وقتی عشق و اراده جوانان را به روستا برمی‌گرداند

«علی عربی» و «محمد عبدالهی» خواهرزاده و دایی هستند که چند سال پیش در رشته نرم افزار کامپیوتر و رشته الکتروتکنیک دانشگاه زاهدان قبول می‌شوند اما فقط دو ترم در دانشگاه درس می‌خواندند که تصمیم‌شان عوض می شود و درسشان را رها می‌کنند و به روستای «فال» برمی‌گردند.

 

حالا این دو جوان با کمی تلاش و استفاده از کمک نهادهایی مانند کمیته امداد امام خمینی (ره) برای خود و 3 نفر دیگر شغل مناسبی ایجاد کرده‌اند و طی 3 ساله و نیم به یکی از تولیدکنندگان گوشت بوقلمون در استان خراسان جنوبی تبدیل شده‌اند. آنها این روزها سخت در حال تلاش هستند تا شاید به سهم خود؛ خواسته مقام معظم رهبری پیرامون تحقق اقتصاد مقاومتی را جامه عمل بپوشاند.

 

آقای عربی و دایی‌اش که در نگاه اول سقفی از اراده را در وجودشان یافتیم امروز با توانایی خود توانسته‌اند قدم در راهی بگذارند که آینده آنان را تا حدودی تضمین خواهد کرد، می گوید: با همراهی و همکاری دایی‌ام از صفر تا 100 پرورش، نگهداری و فروش گوشت بوقلمون را نیز انجام می دهیم.

 

این جوان کار آفرین 24 ساله که فعل خواستن را صرف کرده، می‌افزاید: پدربزرگم در مزرعه خود زمین بلااستفاده و استخر ذخیره آب داشت و برای همین به فکر ایجاد فضایی جهت پرورش بوقلمون و پرورش ماهی افتادم که پدربزرگم و دایی‌ام از این کار استقبال کردند.

 

 

وی ادامه می‌دهد: در ابتدا برای شروع کار 10 میلیون تومان قرض گرفتم و با احداث فضایی در دو طبقه با ابعاد حدود 100 مترمربع اقدام به پرورش بوقلمون برنز اصیل کردیم.

 

وقتی تسهیلات کمیته امداد راهگشای جوانان می شود

اما کارشان روی دور نبود تا اینکه اولین تسهیلات را از کمیته امداد امام خمینی(ره) به مبلغ 20 میلیون تومان می‌گیرند، تسهیلاتی که عربی دریافت آن را بسیار راهگشا می­‌خواند و معتقد است در توسعه و رشد سریع کارش بسیار موثر و کمک‌کننده بوده است.

 

این کارآفرین جوان با خرید دستگاه جوجه کشی اکنون به مرحله تولید و فروش در زمینه بوقلمون رسیده است، به گونه‌ای که به گفته خود او سال گذشته 2 هزار قطعه جوجه فروخته است که درآمدی 80 میلیون تومان برایش به همراه داشته است.

 

 

عربی که در حال حاضر یک هزار و 500 قطعه بوقلمون و 300 میلیون سرمایه در گردش دارد، می‌گوید: سالانه 20 تن گوشت بوقلمون را در زاهدان به قیمت کیلویی 45 هزار تومان به فروش می‌رساند.

 

او برای علاقه‌مندان به پرورش بوقلمون در مزرعه‌های کوچک توصیه‌هایی می‌کند: در درجه اول در این زمینه تحقیق و معلومات خود را افزایش دهند. برای این کار می‌توانید به مزرعه‌های فعال در استان مراجعه کنند و از نزدیک با نحوه کار آشنا شوند. در هنگام انجام مراحل تأسیس نیز می‌توانید از تسهیلات بانکی استفاده کنند و همچنین باید شناخت بازار و بازاریابی را در برنامه خود قرار دهند. 

 

این جوان کارآفرین که برق مزرعه کشاورزی و پرورش بوقلمون خود را با موتور برق تامین می کند در این زمینه با مشکل مواجه است و می گوید: اگر در بحث دریافت تسهیلات و تامین برق با ما همکاری شود توانایی ایجاد کشتارگاه صنعتی برای بوقلمون را داریم.

 

تلاش این جوان در روستای فال تنها به پرورش بوقلمون ختم نمی شود و در کنار آن به پدربزرگ خود که عمرش را پای آباد کردن مزرعه گذاشته است، کمک می‌کند و اکنون انواع محصولات در آن به ثمر می‌رسد. او به همراه پدربزرگش سالانه 3 تن زرشک، سه کیلوگرم زعفران خشک و 6 تن عناب تولید می‌کنند.

 

 

پرداخت تسهیلات 50 میلیون تومانی برای اشتغال روستایی

«رضا سلم آبادی» مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) خراسان جنوبی نیز در این بازدید اشتغال را از اولویت‌های مهم امسال عنوان می‌کند و می‌گوید: سال قبل 52 میلیارد تومان به دو هزار و 800 طرح اشتغال مددجویان این نهاد پرداخت شد اما امسال با افزایش میزان تسهیلات اشتغال سرانه پرداختی 20 میلیون تومان در سال گذشته به 50 میلیون تومان افزایش یافته است.

 

وی می افزاید: تلاش برای استخدام مددجویان مستعد توسط کارفرمایان و صاحبان کسب‌وکارهای ثابت از دیگر برنامه‌های مهم این نهاد است و برای تحقق آن تسهیلات و بسته های تشویقی ویژه ای در نظر گرفته شده است.

 

سلم آبادی بیان می‌کند: در چهار شهرستان مرزی و محروم خراسان جنوبی اگر نیرویی مشغول بکار شود علاوه بر 50 میلیون تومان تسهیلات کارفرمایی امکان این نیز وجود دارد که دو سال 100 درصد سهم بیمه کارفرما را امداد پرداخت کند.

 

امروزه بیش از هر‌ چیزی کشور به تولیدکنندگان و افرادی نیاز دارد که بتواند مسیر اقتصاد کشور را در راه روشن و درست قرار دهند. بدون شک علی عربی یکی از میلیون‌ها جوان ایرانی است که با درک اهمیت کار تولیدی و اتکا به توانمندی‌های خود وارد عرصه تولید شده ولی این به معنای این است که مسئولین نیز باید نقش خود را در این امر نادیده نگیرند.

 

 

.

پایان پیام/375

منبع: شبستان

کلیدواژه: مسجد هفته وحدت راهپیمایی 13 آبان کانون های فرهنگی هنری مساجد مجلس شبستان یزد 13 آبان شیراز خبرگزاری شبستان رئیس جمهور پرورش بوقلمون تسهیلات اشتغال زایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۵۱۸۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وجود ۲۰۳ هزار و ۴۲۴ علمک گاز در چهارمحال و بختیاری

جهانبخش سلیمیان گفت: پارسال ۳ هزار و ۹۴۸ عدد علمک گاز جدید در چهارمحال و بختیاری نصب شد که از این تعداد هزار و ۸۶۵ علمک در شهر‌ها و دو هزار و ۸۳ علمک در روستا‌ها بوده است.

بیشتر بخوانید

بهره برداری از هزار میلیارد ریال طرح گازرسانی در چهارمحال و بختیاری

مدیرعامل شرکت گاز چهارمحال و بختیاری با اشاره به صعب‌العبور بودن و دور دست بودن روستا‌های برای اجرای شبکه گازرسانی و سختی چندین برابری اجرای لوله گذاری در مسیر‌های ناهموار، سنگی و شیب‌دار ادامه داد: تا پایان امسال قدم‌های دیگری در بخش گازرسانی روستایی برداشته می‌شود و تعداد دیگری از روستا‌های این استان به شبکه سراسری گاز طبیعی متصل خواهند شد.

وی، تعداد علمک‌های نصب شده در سطح چهارمحال و بختیاری را ۲۰۳ هزار و ۴۲۴ مورد عنوان کرد و افزود: از این تعداد ۱۱۹ هزار و ۸۶۸ مورد در سطح شهر‌ها و ۸۳ هزار و ۵۵۶ مورد در سطح روستا‌ها نصب شده است.

باشگاه خبرنگاران جوان چهارمحال و بختیاری شهرکرد

دیگر خبرها

  • ۵۳۰۰ واحد روستایی برای مقاوم سازی به بانک های عامل معرفی شدند
  • ۵۳۰۰واحد روستایی برای مقاوم سازی به بانک های عامل معرفی شدند
  • وجود ۲۰۳ هزار و ۴۲۴ علمک گاز در چهارمحال و بختیاری
  • معلم و بچه‌های روستا
  • معلم و بچه های روستا
  • نقش۳۰۶هزارمیلیاردریالی بانک کشاورزی در تامین گوشت سبد غذایی
  • بازگشت ۴۶۱ دانش‌آموز به تحصیل در قزوین
  • زنگ سپاس معلم در مدارس خراسان شمالی طنین انداز شد
  • بازگشت تیم ملی فوتسال به کشور (عکس)
  • نقش ۳۰۶ هزارمیلیارد ریالی بانک کشاورزی در تامین گوشت سبد غذایی خانوارها در سال ۱۴۰۲